Voinescu: “ În principiu, pe 10 iunie vor fi alegeri locale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu a anunţat că, în şedinţa din această dimineaţă a coaliţiei a fost avansată data de 10 iunie pentru alegerile locale urmând să aibă loc discuţii cu partidele, inclusiv cu cele din opoziţie.

"Am fost informat de către preşedintele partidului că în coaliţie s-a discutat despre organizarea alegerilor locale pe 10 iunie şi urmează ca în câteva zile, după consultări cu partidele, actele normative necesare pentru declanşarea procesului electoral local să fie emise de Guvern", a declarat Voinescu.

Voinescu a precizat că există un acord de principiu pentru data finală a alegerilor însă o decizie finală se va lua în urma consulărilor dintre partide şi a datelor calendaristice posibile.

"E dată deocamdată de principiu stabilită, urmează ca în următoarele zile, fiind consultări între partide, să se stabilească. Vedeţi, avem restrângeri de calendar, cu o săptămână înainte avem o sărbătoare religioasă extrem de importantă, care aduce şi zi liberă. Va trebui să ţinem cont de toate acestea şi cel mai probabil data alegerilor va fi 10 iunie", a spus Voinescu.

Ca urmare a ultimelor modificări legislative, în acest an primarii vor fi aleşi într-un singur tur de scrutin.

În toamna anului trecut, coaliţia de la guvernare a căzut de acord, ca alegerile locale şi cele parlamentare să se desfăşoare în aceeaşi zi, dar judecătorii Curţii Constituţionale au respins legea, deoarece aceasta prevedea că o persoană care candidează la alegerile locale nu poate să se numere printre candidaţi la alegerile parlamentare. În decembrie, Guvernul şi-a asumat răspunderea pe legea comasării alegerilor locale şi parlamentare din 2012.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite