Voinescu: În fiecare an, de 15 martie, avem câte o agitaţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu a declarat, astăzi, în legătură cu mesajul adresat de Viktor Orban comunităţii maghiare din România, că "niciodată agitaţiunile din fiecare an din 15 martie nu au avut vreo urmare sau vreun impact serios".

"Îmi amintesc cu neplăcere că în fiecare an, de 15 martie avem parte de câte o agitaţiune de genul acesta. Până la urmă poate că asta face parte din modul de manifestare politică a unor oameni, dar ceea ce e important acum privind trecutul nostru recent: niciodată agitaţiunile astea din fiecare an din 15 martie nu au avut vreo urmare sau vreun impact serios, România a rămas aşa cum este, comunitatea maghiară a rămas aşa cum este, parte a societăţii româneşti", a declarat Sever Voinescu.

Sever Voinescu a făcut precizări privind mesajul premierului Ungariei adresat comunităţii maghiare din România, pe care o îndeamnă să lase "moştenire marea operă a reîntregirii naţiunii maghiare peste hotare".

"Cred că, după atâţia ani, putem avea maturitatea de a înţelege exact ce e cu anumite vorbe aruncate, poate provocator, peste gard", a punctat Voinescu.
În mesajul său premierul ungar a mai arătat că 150 de mii de persoane au dobândit cetăţenia maghiară şi alte 100 de mii urmează să obţină această cetăţenie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite