Voiculescu îl vrea pe Piedone şef la PC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Popescu Piedone (stânga) are sprijinul lui Dan Voiculescu pentru a-i conduce pe conservatori
Cristian Popescu Piedone (stânga) are sprijinul lui Dan Voiculescu pentru a-i conduce pe conservatori

Preşedintele fondator i-a promis primarului sectorului 4 că va conduce partidul în locul lui Daniel Constantin. Negocierile dintre Dan Voiculescu şi Cristian Popescu Piedone au avut loc în contextul în care acesta din urmă ameninţase că va pleca din partid şi va bate palma cu UNPR, afirmă surse din PC.

Cristian Popescu Piedone, care este în prezent prim-vicepreşedinte al PC, ar fi primit promisiunea lui Voiculescu, preşedintele fondator al partidului, că va deveni numărul 1 în locul actualului lider, Daniel Constantin.

Un prim pas în acest sens este faptul că de conducerea zilnică a partidului nu se mai ocupă Daniel Constantin singur, ci un triumvirat din care, alături de preşedinte, fac parte Cristian Popescu Piedone şi preşedintele executiv Vasile Nistor. Cei trei ar avea ca misiune şi pregătirea unui congres extraordinar al partidului.

Generozitatea lui Voiculescu porneşte de la o realitate electorală simplă. Colegiul în care el a fost ales în Senat se află în sectorul 4, condus de Piedone , iar sprijinul edilului-şef este esenţial pentru realegerea preşedintelui de onoare al PC.

Rămâne de văzut cât este dispus Voiculescu să cedeze din puterea reală din partid şi până unde va merge Cristian Popescu Piedone în aceste negocieri. Până atunci, Voiculescu, deşi nemulţumit de actuala conjunctură, pare să fi câştigat timp pentru a încerca să-i liniştească pe liderii filialelor nemulţumite din PC, care au dat de înţeles că vor alege tabăra lui Piedone la viitorul congres.

Oficial, le merge bine

Deocamdată, la nivel oficial, liderii PC susţin că în partid nu sunt probleme. „În partid nu s-a luat nicio decizie privind convocarea unui congres extraordinar care ar fi necesar pentru schimbarea conducerii", afirmă preşedintele PC, Daniel Constantin. „Faptul că trei oameni să ocupă de activitatea curentă a partidului este un semn că noi căutăm o formulă mai bună de organizare a PC. Nu înseamnă neapărat că va duce şi la schimbări de altă natură", afirmă Vasile Nistor, preşedintele executiv al PC.

Scandalul în PC a izbucnit în urmă cu câteva săptămâni, când Cristian Popescu Piedone i-a transmis preşedintelui PC, Daniel Constantin, o scrisoare prin care îl anunţa că demisionează din toate funcţiile deţinute în cadrul partidului. El a cerut un Congres extraordinar şi a anunţat că intenţionează să candideze pentru a prelua şefia conservatorilor.

Liderul PC, Daniel Cons­tan­tin, l-a ameninţat cu excluderea, afirmând că Piedone a fost şantajat şi negociază cu cei de la UNPR. În dimineaţa şedinţei în care primarul sectorului 4 urma să fie sancţionat însă, Voiculescu şi Piedone au avut o întâlnire. În urma acesteia, Cristian Popescu Piedone a anunţat că îşi reia toate funcţiile în PC. „Am rămas în partid ca să parcurgem toate etapele statutare pentru organizarea unui congres", anunţa primarul sectorului 4.

Pretenţii sporite

Pe lângă tensiunile din interiorul partidului, conservatorii au şi nemulţumiri legate de împărţirea candidaturilor în interiorul USL. PC ar vrea, pe lângă candidatura la sectorul 4, oferită lui Piedone, care este deja în funcţie, să nominalizeze propunerea USL şi la sectorul 2. Solicitarea nu este însă acceptată de liberali, care împreună cu conservatorii vor da trei din cei şase candidaţi la sectoare din partea USL.

"Am rămas în partid ca să parcurgem toate etapele statutare pentru organizarea unui congres."
Cristian Popescu Piedone
primarul sectorului 4

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite