Voiculescu ameninţă că părăseşte USL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu şi Dan Voiculescu nu mai văd cu ochi buni viitorul alianţei lor
Crin Antonescu şi Dan Voiculescu nu mai văd cu ochi buni viitorul alianţei lor

Dan Voiculescu doreşte să aibă mai mulţi candidaţi ai PC la alegerile locale. Avertismentul lui Dan Voiculescu că PC ar putea părăsi USL a survenit la finalul unei şedinţe tensionate a Opoziţiei, în care preşedintele fondator al PC s-a certat cu Victor Ponta şi cu Crin Antonescu.

 „În lumina ultimelor evenimente, ne vom gândi dacă mai rămânem în USL", le-a spus Voiculescu lui Ponta şi lui Antonescu înainte de a părăsi, intempestiv şedinţa USL. Potrivit unor surse din USL, Antonescu i-a reproşat lui  Voiculescu că face jocurile lui Traian Băsescu, însă liderul liberal a dezminţit că ar fi făcut această afirmaţie.  

Liderul conservatorilor a venit ieri special la şedinţa USL pentru a se lămuri dacă Victor Ponta şi Crin Antonescu împărtăşesc opiniile vicepreşedintelui liberal Relu Fenechiu privind excluderea PC din alianţa Opoziţiei. Mai mult, PC a cerut reluarea discuţiilor privind candidatura lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei de data aceasta cu consultarea conservatorilor.

Liderii USL au replicat, potrivit unor surse, că ei nu vor să excludă PC, dar că declaraţiile lui Fenechiu au fost precedate de câteva gesturi ale conservatorilor „care au ridicat semne de întrebare". Crin Antonescu i-a spus lui Dan Voiculescu faptul că este „inacceptabilă" modalitatea în care liderii PC au acţionat săptămâna trecută în privinţa anunţului pentru susţinerea lui Sorin Oprescu. Liderul PC, Daniel Constantin, a ţinut o conferinţă de presă paralelă cu cea a liderilor USL, susţinând că Oprescu nu este candidatul Opoziţiei.

„Potrivit protocolului, PC nu are drept de veto în privinţa candidatului la Primăria Capitalei", a comentat Antonescu. Victor Ponta a reluat şi el argumentele preşedintelui PNL şi a adăugat că PC poate să meargă „pe propriul drum" dacă nu acceptă condiţiile din USL. Ponta a adăugat că desemnarea candidatului pentru Bucureşti este atribuţia copreşedinţilor USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu. Cei doi nu aveau obligaţia de a cere acordul PC.

Liderii USL i-au mai reproşat lui Dan Voiculescu şi faptul că, după ce USL a acceptat un candidat separat al USL la Primăria Iaşi, în persoana lui Tudor Ciuhodaru, acesta s-a repezit să negocieze cu Emil Boc. Voiculescu a pus pe tapet şi problemele din teritoriu unde reprezentanţii PC care candidează din partea USL au trezit opoziţia organizaţiilor locale ale PSD şi PNL. Voiculescu a afirmat că PC nu poate rămâne într-o alianţă care nu sprijină candidaţii tuturor partidelor. În replică, liderii USL au cerut PC să-şi clarifice poziţia. „Ei vor sprijin, dar azi anunţă că merg separat la locale, a doua zi ne spun că sprijină candidaţii USL", au afirmat sursele citate. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite