Voiculescu a solicitat secretizarea procesului Felix

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PC afirmă că este supus presiunilor politice orchestrate de Băsescu Procesul în care liderul PC, Dan Voiculescu, contestă verdictul de poliţie politică dat de CNSAS a fost

Preşedintele PC afirmă că este supus presiunilor politice orchestrate de Băsescu

Procesul în care liderul PC, Dan Voiculescu, contestă verdictul de poliţie politică dat de CNSAS a fost amânat pentru 29 mai.

Voiculescu a plecat la scurt timp de la ora fixată pentru judecarea contestaţiei, întrucât procurorul de şedinţă nu s-a prezentat în sală. Liderul PC a susţinut din nou că nu a semnat niciun angajament cu Securitatea, fiind convins că verdictul CNSAS va fi infirmat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti. El a solicitat, prin avocatul său, Sergiu Andon, secretizarea tuturor aspectelor ce ţin de proces, inclusiv a termenelor fixate. "Dan Voiculescu nu a fost ofiţer de Securitate! Nici măcar notele lui Felix, mai simpatic numit Felix motanul, nu erau către Securitate, ci către conducerea întreprinderii. Se dădeau mii de note către conducerea întreprinderii", a spus şeful conservatorilor. Dan Voiculescu a subliniat că, în cazul în care verdictul instanţei îi va fi defavorabil, va părăsi viaţa politică. "Dacă instanţa va lua o decizie politică şi eu voi lua o decizie politică, adică plec din Senat, convoc congresul Partidului Conservator pentru a desemna un alt preşedinte, pentru că eu nu trebuie neapărat să rămân în politică. Se poate face politică în România şi fără mine", a anunţat Voiculescu. În cazul demisiei din parlament a liderului PC, mandatul ar putea fi preluat de către Ionel Blănculescu, fostul ministru al controlului în Cabinetul Năstase. Numele lui Blănculescu era trecut pe poziţia a treia în listele electorale PSD+PUR de la alegerile din 2004, după Ion Iliescu şi Dan Voiculescu, aleşi senatori de Bucureşti.

"Băsescu a făcut poliţie politică"

"Vreau să anunţ pe toată lumea că sunt supus unor presiuni politice, se încearcă strângerea unor materiale pe toate căile, cât mai repede, pentru a fi anihilat", a declarat, ieri, Dan Voiculescu. El a precizat că, până săptămâna viitoare, ar putea aduce "probe materiale concrete" prin care să demonstreze că Traian Băsescu "nu numai că a făcut poliţie politică înainte de 1989, dar practică asemenea acte inclusiv în zilele noastre". Întrebat cine îl supune la presiunile politice pe care le-a invocat, Voiculescu a răspuns: "Preşedintele României, prin două instrumente: procuratură şi DNA". "Se încearcă să se găsească ceva, cu disperare. Vor să găsească elemente de şantaj împotriva mea. Intră în instituţii trimişi ai Procuraturii spunând că au nevoie urgent de materiale împotriva lui Voiculescu. Sunt informaţii proaspete, care au apărut inclusiv ieri. Precizez însă că nu pot fi niciodată subiectul unui dosar de acest gen, pentru că ştiu exact ce am făcut", a ţinut să sublinieze şeful conservatorilor.

Cronologia cazului Voiculescu

11 iunie 2006 - după ce SRI şi SIE au predat CNSAS-ului arhivele desecretizate, Colegiul a luat din nou în discuţie cazul Voiculescu.

13 iunie 2006 - la prima întâlnire a membrilor Colegiului cu Dan Voiculescu, acestuia i s-a adus la cunoştinţă că pe numele său au fost descoperite două dosare de reţea.

15 iunie 2006 - CNSAS a decis că Dan Vociulescu a semnat note informative cu numele conspirativ "Felix", iar din conţinutul acestora a reieşit că a făcut "poliţie politică".

16 iunie 2006 - Dan Voiculescu recunoaşte că a colaborat cu Securitatea, dar nu şi că ar fi făcut poliţie politică.

4 iulie 2006 - liderul PC depune o contestaţie la decizia CNSAS.

7 august 2006 - Colegiul CNSAS respinge contestaţia lui Voiculescu, la egalitate de voturi (trei - pentru, trei - contra şi trei abţineri, decizia fiind luată prin votul preşedintelui).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite