Voiculescu pleacă după voturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PC a demisionat din parlament, hotărât să se ocupe de campaniile electorale ale PC Liderul PC Dan Voiculescu, ales senator în 2004 pe listele electorale ale Uniunii

Preşedintele PC a demisionat din parlament, hotărât să se ocupe de campaniile electorale ale PC

Liderul PC Dan Voiculescu, ales senator în 2004 pe listele electorale ale Uniunii Naţionale PSD+PUR, a anunţat că părăseşte Senatul, pe motiv că propunerile legislative promovate de formaţiunea sa nu beneficiază de sprijin pentru a fi adoptate.

Voiculescu a negat că decizia sa ar fi fost determinată de problemele pe care le are cu procurorii anticorupţie sau de verdictul de poliţie politică, primit de la CNSAS.

"Începând de astăzi nu mai sunt salariat. Plec din Senat, mi-am făcut decontul. La capitolul Voiculescu nu există nicio cheltuială, zero lei, zero bani", a anunţat preşedintele conservatorilor. El a ţinut să precizeze că nu este obişnuit să lucreze "în gol" şi să vadă, la sfârşitul zilei, că nu a făcut nimic.

Dan Voiculescu a enumerat iniţiativele care nu au primit susţinerea celorlalte partide - legea pentru protecţia chiriaşilor din casele naţionalizate ce urmează a fi retrocedate, legile privind susţinerea românilor din judeţele unde majoritari sunt maghiarii şi legile referitoare la protecţia pensionarilor.

Liderul PC a accentuat faptul că retragerea sa din parlament nu echivalează cu retragerea din politică.

Se duce pe Valea Izei

"Vreau să fie foarte clar pentru toată lumea că rămân în politică! Mă voi dedica în perioada următoare Partidului Conservator şi targetului nostru de 7% la alegerile europarlamentare. Orice fel de comentariu şi zvon că mă retrag din politică nu are suport real", a subliniat Dan Voiculescu.

El a mai spus că se va implica punctual în proiecte sociale. "Am descoperit în Maramureş că pe Valea Izei sunt copiii cu IQ-ul cel mai ridicat din ţară. Preiau Valea Izei. Plec acolo săptămâna viitoare şi vom face demersuri pentru a construi o şcoală, ne vom dedica acelor copii de care nu se ocupă nimeni", a zis Voiculescu.

Preşedintele PC a respins orice legătură între demisia din Senat, acuzaţiile ce i le aduc procurorii anticorupţie şi decizia pe care a primit-o de la CNSAS, de colaborator al poliţiei politice comuniste. "Pe mine deciziile CNSAS nu mă interesează. Sunt ca şi deciziile unor oameni politici legate de influenţele lor politice", a afirmat Voiculescu.

"Acuzaţia CNSAS este tembelă"

"Pe mine acuzaţia tembelă a CNSAS că aş fi fost turnător m-a scutit de o altă acuzaţie gravă, aceea că aş fi avut conturile lui Ceauşescu. Nu poţi fi un turnător şi să ai pe mână conturile dictatorului. Cât priveşte DNA-ul, prin faptul că mă retrag din parlament, nu fac decât să-mi ridic singur imunitatea parlamentară. Şi domniile lor nu au decât să termine această acuzaţie politică ce nu are nimic în comun cu realitatea", a declarat Dan Voiculescu.

El a reamintit şi faptul că "dosarele Felix" au apărut în preziua numirii sale în funcţia de vicepremier, apreciind că Mircea Dinescu l-ar fi "scăpat" de o poziţie din care era greu să lupte cu sistemul. Voiculescu a contestat în instanţă verdictul CNSAS potrivit căruia ar fi făcut poliţie politică. Procesul este deocamdată suspendat, aşteptându-se de la Curtea Constituţională o hotărâre privind excepţiile de neconstituţionalitate reclamate de avocatul său.

Demisiile şi revenirile lui Voiculescu

2000 - PC (pe atunci PUR) intră în parlament pe listele PSD, sub numele de Polul Social Democrat

2000 - 2003 - PC participă la Guvernarea Năstase

2003 - PC iese din guvernul PSD în care deţinea Ministerul IMM-urilor prin Silvia Ciornei

Septembrie 2004 - PSD şi PC alcătuiesc Alianţa PSD+PUR

Decembrie 2004 - PC renunţă la relaţia cu PSD şi intră în coaliţia de guvernare

Decembrie 2006 - Voiculescu îşi retrage oamenii din guvern şi anunţă că intră în opoziţie

Septembrie 2007- Dan Voiculescu îşi anunţă demisia din parlament

Blănculescu urmează să-i ia locul lui Voiculescu în Senat

Fost ministru al controlului în Cabinetul Năstase, Ionel Blănculescu i-ar putea lua locul în parlament preşedintelui PC. Blănculescu figurează, pe lista de senatori a Uniunii Naţionale PSD+PUR, următorul după Dan Voiculescu.

Ionel Blănculescu a fost trei ani ministru delegat în guvernul precedent, responsabil de activitatea Autorităţii de Valorificare a Activelor Bancare. Pentru un an a fost ministru delegat al Autorităţii Naţionale de Control, o instituţie creată pentru a eradica marea corupţie, una dintre priorităţile impuse de Uniunea Europeană la acea vreme.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite