Voiculescu rezolvă pensiile, compensatele şi asistenţa medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

său, care se ocupa de coordonarea activităţii IMM-urilor.Voiculescu a anunţat, ieri, că negociază cu primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu şi cu ceilalţi doi miniştri de stat, Gheorghe

său, care se ocupa de coordonarea activităţii IMM-urilor.
Voiculescu a anunţat, ieri, că negociază cu primul-ministru Călin Popescu Tăriceanu şi cu ceilalţi doi miniştri de stat, Gheorghe Pogea (PD) şi Marko Bela (UDMR), redistribuirea atribuţiilor, prin trecerea sub jurisdicţia lui a domeniului social. "Am stabilit cu premierul că nu sunt de acord să preiau atribuţiile lui George Copos. Dacă vin în guvern, trebuie să reîmpărţim responsabilităţile celor trei vicepremieri", a accentuat preşedintele PC, adăugând că aceştia sunt de acord cu propunerea respectivă. În aceste condiţii, Voiculescu şi-a propus să rezolve cel puţin trei probleme grave cu care se confruntă în prezent populaţia ţării: să reglementeze situaţia pensiilor în următoarele şase luni, în 12 luni - chestiunea medicamentelor compensate şi în 24 de luni, pe cea a asistenţei medicale. "Nu intru în guvern fără un program concret, cu obiective, termene şi pârghii clare (...). Dacă îmi expiră aceste termene şi eu nu mi-am îndeplinit programul, demisionez", a ameninţat liderul conservator. El a declarat că va mai avea o discuţie cu primul-ministru la începutul săptămânii viitoare pentru a stabili cu exactitate domeniile sale de responsabilitate. "Până atunci, voi alcătui programul Dan Voiculescu şi, dacă îl voi realiza, continui, dacă nu, plec", a stăruit mai-marele PC. El a admis că îi va fi foarte greu să lucreze în subordinea lui Tăriceanu, întrucât nu a mai avut un şef în ultimii 20 de ani. Voiculescu s-a arătat încrezător că preşedintele Traian Băsescu îi va semna decretul de numire în funcţia de vicepremier şi a spus că, dacă va primi vreun bilet de la şeful statului, de genul celui înmânat lui Radu Stroe, îl va arde imediat.

"CNSAS să-mi clarifice trecutul nebulos"
O altă chestiune pe care Dan Voiculescu şi-a propus s-o clarifice înainte de a-şi lua în primire fotoliul de vicepremier este aceea a acuzaţiilor privind calitatea sa de fost ofiţer al Securităţii.
Liderul PC a anunţat că i-a cerut preşedintelui CNSAS, Claudiu Secaşiu, să facă public adevărul despre trecutul său. "Mi se pare foarte normal ca, dacă accept funcţia de vicepremier, să clarific acest trecut nebulos creat numai şi numai de presă", a conchis Voiculescu.

Pogea spune că nu a vorbit cu liderul PC
Vicepremierul PD Gheorghe Pogea a negat, ieri, vehement, orice discuţii cu liderul PC Dan Voiculescu în legătură cu reîmpărţirea atribuţiilor celor trei vicepremieri.
"În urma declaraţiilor domnului Dan Voiculescu, preşedintele Partidului Conservator, conform cărora negociază reîmpărţirea atribuţiilor vicepremierilor, fac următoarele precizări: domnul Dan Voiculescu nu negociază nimic cu persoana mea. Nu ştiu ce discuţii poartă domnia sa cu primul-ministru, dar eu nu am avut nici un fel de convorbire cu preşedintele Partidului Conservator, cu atît mai puţin una referitoare la reîmpărţirea atribuţiilor vicepremierilor", se arată într-un comunicat semnat de Pogea.

TVA-ul redus a picat la comisie
Propunerea lui Voiculescu de reducere a TVA la doar 9 la sută pentru alimentele de bază va intra în plenul Camerei cu raport de respingere din partea Comisiei de buget-finanţe. Deşi primise avize pozitive din partea Comisiei economice şi a celei juridice, reprezentanţii conservatori din comisia de resort nu au beneficiat, ieri, decât de sprijinul voturilor deputaţilor PSD, ceilalţi 12 parlamentari ai coaliţiei guvernamentale calificând drept "populist" acest proiect şi votând ca atare. Potrivit preşedintelui comisiei, deputatul PSD Mihai Tănăsescu, iniţiativa PC a fost respinsă din cauza slabei capacităţi administrative existente pentru gestionarea cotelor diferenţiate la TVA, dar şi a deficitului bugetar ce s-ar fi creat prin aplicarea acestei măsuri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite