Voiculescu cere recuzarea lui Dinescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

dintre această noţiune şi măsura recuzării. "Cererea noastră urmăreşte ca Mircea Dinescu să se abţină - adică să nu participe - la judecarea contestaţiei la decizia CNSAS privind

dintre această noţiune şi măsura recuzării. "Cererea noastră urmăreşte ca Mircea Dinescu să se abţină - adică să nu participe - la judecarea contestaţiei la decizia CNSAS privind colaborarea cu fosta Securitate a lui Dan Voiculescu", a precizat Sergiu Andon. El şi-a justificat demersul prin faptul că poetul şi publicistul "s-a antepronunţat cu obstinaţie" în legătură cu presupusa colaborare a preşedintelui PC cu organele de poliţie politică. "O instituţie publică nu poate funcţiona decât respectând principiile generale ale dreptului, unul dintre acestea fiind judecata nepărtinitoare. În tăcerea ei, Legea CNSAS nu poate ignora principiile generale de drept", a arătat avocatul liderului conservator. El a mai spus că liderul conservatorilor ar putea să se prezinte la CNSAS, pentru o nouă audiere, oricând în cursul săptămânii viitoare, întrucât după 1 august va pleca din nou în străinătate.

CNSAS se autosesizează
Colegiul CNSAS se va autosesiza în cazul lui Mircea Dinescu, în calitate de unică instanţă de judecată a plângerilor referitoare la membrii săi, a anunţat, ieri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Cazimir Ionescu. El a adăugat că, potrivit legii, toate sesizările referitoare la unul dintre membrii Colegiului nu pot fi judecate decât de acest for. Întrebat ce va face CNSAS în cazul cererii lui Sergiu Andon de recuzare a lui Mircea Dinescu, purtătorul de cuvânt al instituţiei a răspuns: "Ne vom sesiza în Colegiu şi vom răspunde".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite