Voiculescu: Marţi, proiectul care prevede mãrirea pedepselor pentru evazionişti intrã în plenul Camerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a anunţat cã proiectul sãu legislativ prin care propune mãrirea pedepselor pentru cei care fac evaziune fiscalã va intra, marţi, în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.

"Proiectul acesta va fi chiar marţi discutat în plenul Camerei Deputaţilor. Am pornit de la ideea cã e nevoie de mãsuri ferme, dure împotriva celor care au dus societatea româneascã acolo unde e. Sunt 20 de miliarde de euro - bani din evaziune fiscalã. Noi, dacã am avea banii ãştia, nu ar trebui sã mai tremurãm când se uitã urât la noi UE. Un om care vrea sã facã evaziune fiscalã sã se gândeascã de o mie de ori, ştiind cã va intra în închisoare pe viaţã sau pe 20 de ani, pe 30 de ani. Noi nu avem prevenţie", a precizat Voiculescu la Antena 3.

El a adãugat cã, potrivit unei estimãri fãcute de el, sunt 28 de miliarde de euro din evaziune fiscalã care, printr-un efort puternic al Ministerului de Finanţe şi al ANAF, se pot recupera în 12 luni.

Voiculescu a menţionat cã aceşti bani - dacã vor fi recuperaţi - ar trebui direcţionaţi cãtre educaţie, învãţãmânt şi locuri de muncã, dar probabil şi cãtre sãnãtate sau fondul de pensii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite