Voiculescu: Directorul SPP a dat dispoziţie să fiu monitorizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Senatului Dan Voiculescu a trimis o scrisoare Camerei Superioare a Parlamentului prin care îl acuză pe directorul SPP, Lucian Pahonţu, că a dispus să fie monitorizat.

"Supun atenţiei Biroului Permanent al Senatului o potenţială încălcare a echilibrului instituţional din statul român, concretizată prin monitorizarea clandestină exercitată de către angajaţii serviciilor secrete asupra unor membri ai Parlamentului. Am fost informat de către un lucrător al SPP, a cărui identitate nu o pot dezvălui din raţiuni ce ţin de siguranţa sa şi a familiei sale, că ar exista o dispoziţie a Directorului SPP privind monitorizarea acţiunilor mele interne şi externe”, scrie Voiculescu, adăugând că agenda sa zilnică nu este confidenţială, putând fi cunoscută de orice persoană, inclusiv de către directorul SPP.

Senatorul PC cataloghează acest fapt drept "un abuz instituţional grav", afirmând că are convingerea că nu este singurul membru al opoziţiei "care se bucură de atenţia specială a serviciilor secrete".

"Între monitorizare şi acţiuni agresive (înscenări, flagranturi, droguri amplasate în buzunarul, maşina, casa, avionul, habitatul  unui cetăţean sau orice alt <accident> bine pregătit) este o graniţă foarte fină pe care, un funcţionar bine motivat, o poate trece atunci când primeşte comanda potrivită”, se mai arată în scrisoare.

Dan Voiculescu a cerut conducerii Senatului iniţierea unui dialog instituţional cu directorii serviciilor secrete pentru a se asigura că "îşi înţeleg şi respectă responsabilităţile legale".

Scrisoarea este înregistrată la cabinetul preşedintelui Senatului pe data de 14 septembrie, iar la secretariatul Biroului Permanent pe data de 16 septembrie şi urmează să fie discutată astăzi de către membrii conducerii Senatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite