Voiculescu: DNA şi Parchetul să-i ancheteze pe cei care au eşuat să absoarbă fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, cere DNA şi Parchetului General să-i ancheteze pe toţi cei care sunt responsabili de "eşecul monumental al procesului de absorbţie a fondurilor europene".

"Un prejudiciu de 20 de miliarde de euro nu poate fi ignorat şi ar fi util pentru întreaga societate românească ca Parchetul General şi Direcţia Naţională Anticorupţie să ancheteze pe cei responsabili pentru acest prejudiciu, indiferent de culoarea politică, cu cel puţin acelaşi zel cu care i-au alergat pe românii care au îndrăznit să voteze pentru demiterea preşedintelui", scrie Voiculescu, miercuri, pe blog.

Acesta susţine că, în timp ce Polonia a atras fonduri europene în valoare de miliarde de euro, România "prin Guvernele lui Traian Băsescu, a diminuat salarii, a impozitat ilegal pensii și și-a redus economia la nivelul anilor 90".

"Dacă nu se pierdeau 20 de miliarde de euro pentru că regimul Băsescu a fost mai preocupat de dosare politice, înregistrări ilegale şi controlul asupra instituţiilor statului decât de atragerea fondurile europene, România putea fi astăzi, alături de Polonia, printre statele care au ieşit întărite din criza economică mondială", mai notează Voiculescu pe blog.

Conservatorul sublinează că "suspendarea plăţilor către proiectele europene aflate în derulare nu este determinată de cele trei luni de guvernare USL, ci de ultimii trei ani de regim Băsescu".

"Eşecul monumental al procesului de absorbţie a fondurilor europene în anii 2009, 2010, 2011 a tăiat din salarii, din pensii, din bugetul pentru educaţie şi sănătate (...) a încurajat exodul de inteligenţă", scrie politicianul. Acesta spuen că "o catastrofă de o asemenea amploare" nu poate scăpa nepedepsită.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite