Voiculescu: Bãsescu trebuie suspendat din nou, iar pe 9 decembrie trebuie sã avem şi referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, considerã cã şeful statului, Traian Bãsescu, trebuie sã fie din nou suspendat din funcţie, astfel încât, în ziua alegerilor parlamentare, (n.r.: 9 decembrie) sã fie organizat şi un referendum.

"Data de 10 decembrie trebuie sã fie ziua în care Traian Bãsescu nu mai e preşedintele României. Acest lucru nu mai depinde numai de mine, ci de factorul politic. Cred cã 9 decembrie poate fi ziua când românii merg la vot sã-şi aleagã parlamentarii şi sã poatã vota şi pentru demiterea lui Bãsescu", a declarat Voiculescu la Antena 3.

Preşedintele fondator al PC a adãugat cã aceasta este opinia sa personalã, iar liderii USL vor lua decizia pe care o considerã cea mai bunã pentru ei şi pentru români.

Potrivit lui Dan Voiculescu, Traian Bãsescu trebuie suspendat din funcţie pentru cã existã "pericolul" ca dupã alegeri, când USL va câştiga "aproximativ 60% din voturi", preşedintele sã nu-l nominalizeze premier pe Victor Ponta.

"Mai vãd, din pãcate, oportunismul politicienilor români care se va manifesta. Sã ne închipuim cã suntem pe 10 decembrie. USL câştigã alegerile, preşedintele va nominaliza un membru USL care nu va fi decât unealta lui pentru distrugerea USL. Acest om va primi mandat de premier desemnat, în 24 de ore îi va convoca pe preşedinţii PSD şi PNL sã facã Guvernul, ei vor refuza sã participe la negocieri, dar va fi un pesedist care merge la negocieri, se va gãsi cineva din conducerea PNL sã meargã la negocieri, premierul desemnat va gãsi fisurã în fiecare partid, le va oferi posturi de ministru, secretar de stat, director, îi va ruga sã convingã membrii partidelor lor sã voteze noul Guvern. În 48 de ore, vom avea un Guvern condus de un premier care va fi omul lui Traian Bãsescu", a susţinut Voiculescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite