Voiculescu se dă la Băsescu, dar rămâne la guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Conservator i-a criticat dur, ieri, la Congresul de fuziune PC-PUNR, pe şeful statului şi pe liderii PD, arătând, în acelaşi timp, că formaţiunea sa va rămâne la

Preşedintele Partidului Conservator i-a criticat dur, ieri, la Congresul de fuziune PC-PUNR, pe şeful statului şi pe liderii PD, arătând, în acelaşi timp, că formaţiunea sa va rămâne la guvernare până la integrarea României în Uniunea Europeană.
Voiculescu l-a făcut din nou ipocrit pe Traian Băsescu, pe care l-a acuzat că are o atitudine evazivă şi păstrează o stare de confuzie între mediul de afaceri şi grupurile de interese. Liderul conservator şi-a îndreptat tirul spre democraţi, pe care i-a asemuit cu pesediştii. "Odată ajuns la putere, PD se comportă mai ceva ca PSD din vremurile sale bune. Asistăm la o acţiune meschină a PD de racolare de primari şi parlamentari de la toate partidele. PD devine o culme a traseismului politic", a declarat senatorul. El a vorbit despre "blestemul FSN-ului", care s-a abătut asupra ţării noastre şi care a dat naştere unui balaur cu două capete - PSD şi PD. Voiculescu s-a plasat de partea liberalilor, pe care pediştii caută să-i înghită pentru a-i forma lui Traian Băsescu un nou Front al Salvării Naţionale. Preşedintele PC a promis că nu îl va mai ataca, de acum încolo, pe Băsescu şi a arătat că, după ce România se va integra în Uniune, partidul său se va considera dezlegat de orice angajament, astfel încât va merge singur la următoarele alegeri.
Voiculescu, avocatul lui Dinu Patriciu
Chiar dacă omul de afaceri liberal Dinu Patriciu nu s-a întors în ţară la timp pentru a veni la Congresul PC, Dan Voiculescu i-a luat apărarea acestuia, deplângând tratamentul la care a fost supus de justiţia română. Subiectul i-a oferit liderului conservator un nou prilej de a-l ataca pe Traian Băsescu, dar şi Departamentul Naţional Anticorupţie. "Parchetul Anticorupţie a devenit cel mai ieftin decor de televiziune. Iar oamenii de afaceri sunt actori fără voie într-un circ filmat gratis şi aducător de ratinguri pentru unii politicieni", a spus Voiculescu, adăugând că este inadmisibil ca oamenii de afaceri sau demnitarii să afle de la ziarişti că sunt chemaţi la DNA şi nimeni să nu fie pedepsit. "Este inadmisibil ca primul contribuabil la ţării la bugetul de stat, mă refer la domnul Dinu Patriciu, să fie vânat de ani de zile, să fie ascultat, ameninţat, să fie reţinut ca ultimul infractor, fără a fi măcar trimis în judecată. (...) Dacă a încălcat legea, Dinu Patriciu trebuie să plătească, dar într-un timp rezonabil trebuie luată o hotărâre", şi-a încheiat mai marele PC pledoaria. Congresul Extraordinar al conservatorilor a aprobat, ieri, în unanimitate, fuziunea prin absorbţie a PUNR, oferindu-i generalului Mircea Chelaru un post de vicepreşedinte în PC.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite