Viorel Hrebenciuc, înlocuit de Mircea Duşa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarul social-democrat Viorel Hrebenciuc nu a mai candidat pentru şefia grupului PSD din Camera Deputaţilor, în locul acestuia fiind numit deputatul Mircea Duşa.

Liderul PSD, Victor Ponta, a anunţat ieri că Duşa a fost deja ales, în timp ce noul lider al senatorilor social-democraţi va fi desemnat în şedinţa de la Senat, de la ora 14.00.

Favorit în cursa pentru şefia senatorilor PSD este chiar socrul lui Victor Ponta, senatorul Ilie Sârbu. În cursă se află însă şi actualul lider al grupului, Ioan Toma.

Hrebenciuc a anunţat încă din luna iulie că nu va mai candida pentru şefia grupului PSD din Camera Deputaţilor, susţinând că nici la sesiunea trecută nu a avut iniţial acestă intenţie.

"Acum pot să vă devoalez. Încă din iarnă nu aveam de gând să mai candidez pentru funcţia de lider de grup şi mare parte din colegii mei ştiu acest lucru, dar, atunci, la vremea respectivă, a apărut un contracandidat. Dacă atunci aş fi anunţat că nu mai vreau să mai candidez, toată lumea ar fi interpretat că fug de competeţie. Nu am fugit de competiţie", a spus Hrebenciuc în urmă cu câteva săptămâni.

Mâine începe o nouă sesiune parlamentară, iar deputaţii vor trebui să îşi aleagă, în plen, noii membri ai Biroului Permanent, structură de conducere formată din preşedinte, patru vicepreşedinţi, patru secretari şi patru chestori.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite