Viitor de aur OTPD-L are

0
Publicat:
Ultima actualizare:

774 de tineri politicieni ai PD-L, autointitulaţi "cei mai puternici şi cei mai buni" din România, au venit cu maşini scumpe la Palatul Parlamentului, în costume scumpe şi cu frizuri trendy,

774 de tineri politicieni ai PD-L, autointitulaţi "cei mai puternici şi cei mai buni" din România, au venit cu maşini scumpe la Palatul Parlamentului, în costume scumpe şi cu frizuri trendy, în weekend. Preşedinta lor, europarlamentar la 30 de ani, Monica Iacob Ridzi, consideră că aceştia sunt tinerii "cei mai revoltaţi împotriva corupţiei", cei care merită un viitor mai bun, al regulilor, al onoarei şi al moralei.

La prima încercare a democraţiei, aceşti revoltaţi s-au dovedit buni cunoscători ai obiceiurilor politice româneşti. 774 de cartonaşe roşii - lumea nici nu s-a mai obosit să articuleze contraargumente -
i-au refuzat contracandidatului Elenei Băsescu dreptul elementar de a avea altă opinie decât cea majoritară.

În sală s-a făcut o linişte grea, tăcerea fără dubii. Cei 774 de tineri revoltaţi au reacţionat ca şi cum simplul gând al unei opinii diferite le-ar fi dat bătăi de cap de care nu au nici timp, nici nevoie. Marea lor majoritate sunt deja directori în prefecturi, manageri, consilieri, şefi de cabinete. De ce s-ar lega la cap cu dubii, într-o lume în care timpul înseamnă bani şi insuccesul duce la faliment?

După votul de blam, Bogdan Boza, nefericitul contracandidat al Elenei Băsescu, nu arăta precum Pompei învins de Cezar, ci mai degrabă aducea confuz cu Lefter Popescu.

O dată deci că tinerii OTPD-L nu prea sunt dispuşi să dea vreo luptă pentru viitorul de aur pe care îl cer. Iar dacă s-ar lăsa convinşi, ar combina câte ceva, amestecând abil vechile obiceiuri ale conformismului cu un teribil simţ nou al succesului. Tineretul OTPD-L ne dă fiori. Nu riscă decât combinaţii câştigătoare.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite