Videanu a plecat în politică, de la fotbal şi poker

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Democraţii au organizat, joi seara, o nouă "acţiune de socializare" cu studenţii PD şi jurnaliştii din presa centrală, într-o atmosferă boemă, "condimentată" cu ceai şi tutun. La o cafenea

Democraţii au organizat, joi seara, o nouă "acţiune de socializare" cu studenţii PD şi jurnaliştii din presa centrală, într-o atmosferă boemă, "condimentată" cu ceai şi tutun. La o cafenea din Bucureşti, amfitrionul întâlnirii, Adriean Videanu, secondat de tânăra pedistă Elena Băsescu, a depănat amintiri din anii `90. Videanu le-a sugerat studenţilor democraţi să nu-şi caute modele în politică, deşi a recunoscut că, în calitate de parlamentar, a avut de învăţat de la Corneliu Coposu, Ion Iliescu, Traian Băsescu şi Petre Roman.
Edilul-şef al bucureştenilor se mândreşte cu faptul că, înainte de a fi fost "împins" în politică de Cazimir Ionescu - în prezent membru al CNSAS -, era vedeta oraşului Videle, în a cărui echipă de fotbal activa cu succes. Studentul Adriean Videanu era unul dintre cei mai mari jucători de poker ai campusului din Regie. "Acest joc de cărţi necesită şi ceva psihologie, în sensul de a-i citi pe ceilalţi", le-a explicat tinerilor primarul Capitalei. De aici şi până la candidatura pe listele FSN pentru Camera Deputaţilor n-a mai fost decât un pas. Ajuns parlamentar, Videanu "a furat meserie" de la numele grele ale politicii postdecembriste - Coposu, Iliescu, Roman şi, nu în ultimul rând, Băsescu. Totuşi, preşedintele executiv al PD nu crede că tinerii politicieni ar trebui să-şi găsească modele de urmat. "Vă sugerez să nu aveţi aşa ceva", i-a îndemnat Videanu pe cei prezenţi.
Înainte de a părăsi localul pentru a ajunge, în timp util, la cocktailul oferit de şeful statului cu prilejul Zilei naţionale, primarul Capitalei i-a mai învăţat ceva pe junii pedişti: "După preşedintele României, cel mai legitim om politic ales de popor este primarul".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite