Videanu: PDL "propune" 30.000 de locuri de muncă în 2011 şi 80.000 în 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDL Adriean Videanu a declarat că PDL "propune" 30.000 de locuri de muncă în economia reală în 2011, dacă se vor pune în practică trei măsuri economice pentru o creştere economică de 3%, şi 80.000 de locuri de muncă în economia reală în 2012, cu o creştere economică de 4,8%.

Videanu a apreciat că liberalii "nu au niciun fel de fundamentare" pentru promisiunea făcută în cadrul programului de guvernare "A doua modernizare a României" privind 500.000 de noi locuri de muncă în următorii cinci ani.

Declaraţiile liderului democrat-liberalilor au fost făcute într-un interviu pentru postul de televiziune Pro TV.

Despre Legea pensiilor:

Vicepreşedintele PDL a mai spus că opţiunea şefului statului pentru micşorarea vârstei de pensionare la femei este o chestiune de oportunitate şi că poate garanta că va trece prin Parlament votată de toate formaţiunile politice parlamentare.

Întrebat dacă Guvernul nu are o problemă în legătură cu faptul că preşedintele Camerei, Roberta Anastase, "a furat" la votul din Parlament la Legea pensiilor, Videanu a răspuns:

Nu aş vrea să intru pe această temă, faptul că s-a furat sau că nu s-a furat este un aspect care s-a lămurit, inclusiv din punct de vedere al cutumei parlamentare.

El a adăugat că în Parlamentul Finlandei s-a adoptat o lege în condiţiile în care în sală erau doar patru parlamentari, toţi de la opoziţie.

Videanu a amintit că PDL a luat o decizie, comunicată public, de a o susţine pe Roberta Anastase la şefia Camerei Deputaţilor.

Despre preţul gigacaloriei:

Întrebat dacă ANRE va majora preţul gazelor şi în contextul în care fostul ministru al Finanţelor Sebastian Vlădescu a spus că în Guvern s-a discutat despre o majorare a preţului gazelor cu 7%, Videanu a răspuns:

Chiar dacă preţurile gazelor şi energiei termice vor creşte cu 5-6%, pe familie lunar va înseamna 2 lei, iar pe gigacalorie va fi 5,7 lei pe familie, dar este decizia Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energieii. Nu cred că este un capăt de ţară pentru o familie 2 lei şi 5,7 lei, a declarat fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, la emisiunea "După 20 de ani".

Despre viitorul PDL la guvernare:

Videanu şi-a exprimat convingerea că PDL va rămâne la putere şi după 2012.

Întrebat dacă este de părere că Emil Boc va rămâne în fruntea Guvernului până la alegerile din 2012, Videanu a răspuns: Eu cred că da.

Videanu nu a vrut să ofere procentul la care se situează PDL în propriile sondaje, dar a menţionat că formaţiunea nu stă "mulţumitor".

Din păcate PDL a scăzut, dar nu cum se prezintă în aceste sondaje de opinie, a spus fostul ministru la Pro TV.

Despre moţiunea opoziţiei:

Întrebat dacă a discutat în partid şi în coaliţie despre eventuala moţiune de cenzură, Videanu a răspuns afirmativ.

Este un joc politic, constituţional, este dreptul opoziţiei, dar eu am convingerea că Guvernul, aşa cum s-a angajat, dacă nu se fac paşi importanţi, aşa cum s-a discutat în coaliţie, pe Legea educaţiei, Guvernul îşi va asuma răspunderea şi oferim ocazia opoziţiei de a iniţia moţiune de cenzură, a afirmat Videanu.

Cum comentaţi declaraţiile vicepreşedintelui PDL Adriean Videanu?

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite