Videanu: Guvernul, în ansambul lui, e perfect. Cea mai mare problemă a PDL este lipsa unui înlocuitor pentru Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDL-ul nu are un înlocuitor pentru Traian Băsescu, aceasta fiind marea problemă a partidului, potrivit ministrului Economiei, Adriean Videanu. Întrebat de jurnaliştii de la Revista 22 dacă trebuie făcută o remaniere, Videanu a răspuns: "Guvernul, în ansamblul lui, e perfect".

"Deocamdată nu-l avem. Poate că asta e cea mai mare problemă pe care o are partidul", a declarat Videanu pentru Revista 22. În ceea ce priveşte afirmaţiile făcute de şeful statului privind unele dificultăţi de comunicare cu anumiţi membrii ai cabinetului Boc, Videanu a precizat că el personal are "comunicări normale" cu preşedintele.

Întrebat dacă trebuie făcută o remaniere, Videanu a răspuns: "La momentul potrivit, cred că e necesară", precizând că este de părere că premierul, chiar şi în ipoteza unei remanieri, trebuie să-şi ducă mandatul până la capăt.

Videanu a negat că "momentul potrivit" ar fi  termenul de graţie dat de preşedinte. "Nu. Acela e un termen mai mult preluat de presă, ca al unei remanieri. O remaniere trebuie făcută într-un moment de inflexiune a unui nou set de politici cu care vine Guvernul. De la o cădere economică dramatică, drumul către o relansare trece prin zero. Când se va ajunge pe acel punct cu un nou proiect de relansare economică, eu cred că e necesară o remaniere", a menţionat Videanu.

"Boc, mai autoritar decât ar trebui"

Ministrul Economiei, unul dintre reprezentanţii gărzii vechi din PDL, a negat o posibilă lipsă de autoritate a premierului, atât în Guvern, cât şi în partid. "În ciuda unor discuţii publice şi poate chiar a aparenţelor, premierul e mai autoritar decât ar trebui. Ieşirile acestea nu le pun pe lipsa de autoritate a cuiva, ci le pun pe o neglijenţă în comunicare a celor care fac aceste declaraţii", a spus Videanu.

Ministrul a menţionat că "Guvernul, în ansamblul lui, e perfect". "Cea mai mare problemă, pe care trebuie să o recunosc, este cea de comunicare publică", a adăugat liderul PDL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite