Videanu şi Oprescu, fruntaşi în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sondajele comandate în ultima perioadă de principalele partide arată că Adriean Videanu şi Sorin Oprescu ar fi favoriţi în cursa pentru Bucureşti. Cu două luni înaintea alegerilor

Sondajele comandate în ultima perioadă de principalele partide arată că Adriean Videanu şi Sorin Oprescu ar fi favoriţi în cursa pentru Bucureşti.

Cu două luni înaintea alegerilor pentru Primăria Bucureştiului, PD-L şi PSD încearcă să se lămurească cine sunt candidaţii cu cele mai multe şanse pentru Bucureşti. Actualul primar general al Capitalei, şi senatorul Sorin Oprescu conduc în sondajele preliminare ale celor două partide. Un sondaj CSOP dat publicităţii de către Hotnews arată că Videanu ar obţine 54% din primul tur.

"Videanu este în pole position", spune liderul PD-L, Emil Boc. El speră că Videanu, care nu mai vrea să candideze, se va răzgândi. După Videanu vin, în ordine, Liviu Negoiţă cu 46%, Vasile Blaga şi Răzvan Murgeanu, cu un scor egal, de 40%. Victor Ponta şi Marian Vanghelie s‑au plasat pe locurile doi şi trei în sondajele PSD. Potrivit unor surse din PSD, Sorin Oprescu se află înaintea lui Marian Vanghelie în anumite sondaje de opinie.

Mai precis, în alte cercetări decât cele comandate de Vanghelie, Oprescu îl devansează pe primarul sectorului 5 cu o diferenţă de trei-patru procente.Se pare că edilul sectorului 5 nu va candida la alegerile pentru Primăria Capitalei, dacă sondajele vor demonstra că nu poate să câştige. Pesediştii mai au în lucru un sondaj, care va fi definitoriu pentru stabilirea candidaturilor.

Băsescu nu se bagă în bucătăria PD-L

PD-L şi PSD vor decide asupra candidaturilor naţionale pentru alegerile locale săptămâna viitoare. Până pe 24 februarie, când PD-L va lua o decizie în privinţa candidatului pentru Bucureşti, Emil Boc nu vrea să comenteze "zvonurile şi poveştile" conform cărora principalii candidaţi ai partidului au o slabă dorinţă de a candida pentru primăria Bucureştiului.

Întrebat, el a precizat că nu a avut o discuţie cu preşedintele Traian Băsescu despre stabilirea candidatului pentru Bucureşti şi nici "nu crede" că preşedintele se va implica. PSD va definitiva candidaturile pentru oraşele mari pe 22 februarie, la Consiliul Naţional.

Candidatul liberalilor este încă ţinut la secret. Se ştie doar că va candida ministrul transporturilor, Ludovic Orban. În sondajele liberalilor figurează personalităţi ale partidului. Termenul-limită pentru definitivarea candidaţilor PNL este 1 martie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite