Videanu: Blaga este un militant care poate mobiliza PDL, un bun organizator, cu autoritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu
Adriean Videanu

Democrat-liberalul Adriean Videanu a declarat, marţi, că Vasile Blaga este un militant care poate mobiliza partidul fără niciun fel de problemă, un foarte bun organizator, un om cu autoritate, arătând că partidul, în această perioadă, are nevoie de aşa ceva.

„Vasile Blaga este un militant al partidului care poate mobiliza partidul fără niciun fel de problemă, este un foarte bun organizator, un om cu autoritate în partid şi cred că partidul, în această perioadă, are nevoie de aşa ceva", a spus Videanu.

Întrebat dacă va candida pentru o funcţie la Convenţia Naţională, Adriean Videanu a arătat că în acest moment este preocupat să elaboreze programul de guvernare al formaţiunii.

„Coordonez echipa de elaborare a programului şi, aşa cum am spus, nu cred că pentru mine este importantă funcţia pe care o deţin într-un partid, ci ceea ce poţi face tu pentru partidul tău. Expertiza pe care o ai într-un domeniu, dacă ea este utilă partidului, o pun la dispoziţie. Vom vedea la momentul oportun", a spus Videanu, întrebat despre o candidatură a sa în noua conducere a partidului.

Potrivit lui Videanu, prioritatea noii conduceri a partidului va fi „simularea pe noua realitate a administraţiei publice locale", pentru că aleşii locali sunt oameni de influenţă în comunităţile lor şi oamenii au încredere în aleşii lor, astfel, democrat-liberalii urmând a vedea ce potenţial politic are partidul în toamnă.

„Părerea mea este că PDL va putea să joace un rol important, fiind în primele două formaţiuni politice din România. Are şansa de a fi a doua forţă politică din România", a mai spus Videanu.

Secretarul general demisionar al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marţi, pentru Mediafax, că a semnat pentru susţinerea candidaturii lui Vasile Blaga pentru funcţia de preşedinte al PDL şi că au semnat şi alţi lideri din organizaţii.

„Am semnat şi îl susţin pe Vasile Blaga", a precizat Ioan Oltean pentru Mediafax.

Întrebat cine a mai semnat pentru susţinerea candidaturii lui Vasile Blaga, Ioan Oltean a spus că alţi lideri din organizaţii.

Preşedintele demisionar al PDL Emil Boc a anunţat, după şedinţa CNC, că în 30 iunie va avea loc Convenţia Naţională Extraordinară, urmând să fie aleşi preşedintele şi membrii BPN, pe actuala structură de conducere.
„Avem Convenţie Naţională Extraordinară pe 30 iunie. Alegem preşedintele şi BPN. Vor fi 1.450 de delegaţi", a anunţat Emil Boc, după şedinţa CNC.

Potrivit lui Boc, comisia de organizare a Convenţiei va fi formată din nouă persoane, propuse de organizaţiile judeţene cu cele mai bune rezultate la alegerile locale.

Prima şedinţă a comisiei de organizare va avea loc marţi, la ora 16.00, la sediul partidului din Aleea Modrogan nr. 1, când va fi ales preşedintele comisiei.

Secretarul general demisionar al PDL, Ioan Oltean, a declarat, marţi, după şedinţa CNC în care s-a decis că în 30 iunie va avea loc Convenţia Naţională Extraordinară, că cei care vor să candideze la şefia partidului trebuie să îşi anunţe candidatura cel târziu miercuri.

"Până acum nu şi-a anunţat nimeni candidatura. Termenele sunt relativ scurte, iar cei care vor să candideze trebuie să îşi anunţe candidaturile azi, cel târziu mâine", a spus Oltean după şedinţa CNC.

Deputatul PDL Sever Voinescu a declarat, marţi, că grupul compus din Cristian Preda, Monica Macovei , Theodor Paleologu şi el va discuta şi va anunţa care va fi candidatul pe care îl va propune pentru conducerea partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite