Victor Ponta susţine cota de impozitare diferenţiată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Uniunea Social Liberalã îşi propune ca, în cazul în care va forma viitorul guvern dupã legislativele din 9 decembrie, sã diminueze cota de impozitare la 12% pentru persoanele cu venituri sub 1000 de lei şi la 8% pentru cei care primesc mai puţin de 705 lei, a declarat, joi seara, premierul Victor Ponta, precizând cã mãsura nu este stabilitã pentru 2013.

"Vestea proastă", a spus premierul, "este că cei mai mulţi rămân cu cota de impozitare de 16%. O scădere pentru toţi la 12% înseamnă 11 miliarde de lei pentru anul viitor pe care trebuie să le găsim din altă parte", a explicat acesta în cursul unei emisiuni difuzate de România TV.

"16% este o cotă de impozitare mică. Eu spun că, dacă plăteşti 16% taxe, nu poţi să ai şcoli, drumuri şi spitale ca în Germania. E mai greu să iei celelalte măsuri sociale", a adăugat premierul.

Totodată, Victor Ponta a arătat că, pentru 2013, se doreşte rambursarea a 15% din TVA "pentru producătorii de produse agricole", explicând că aceasta este prioritatea USL pentru anul următor, în contextul secetei din acest an care a afectat agricultura.

De asemenea, Ponta a specificat faptul că, deşi "anul acesta, cei mai mulţi bani s-au dus către agricultură, prin deblocarea POSDRU ne intră în decembrie 300 de milioane de euro", iar vinderea licenţelor 4G a fost o reuşită, alături de faptul că "am reuşit să ne împrumutăm doar cu 5%", în condiţiile în care "previziunea era de 6%", potrivit prim-ministrului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite