Victor Ponta știe cine-i vinovat pentru imaginea proastă a Guvernului român în UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Motivul pentru care Guvernul României are o imagine nefavorabilă în mediul european este că a beneficiat de un serviciu de Relații Publice slab, în opoziție cu PR-ul "excelent" al lui Traian Băsescu, crede premierul Victor Ponta.

"Într-adevăr, PR-ul nostru a fost foarte slab, însă, spre deosebire de Ungaria există două mari diferenţe.

În primul rând, eu consider că noi am respectat Constituţia. În al doilea rând, Băsescu şi prietenii lui au făcut un PR excelent. Au înţeles că pe plan intern nu au nici o şansă, în condiţiile în care 88% dintre alegători au votat pentru debarcarea lui Băsescu", a precizat prim-ministrul, pentru publicația austriacă Die Presse.

De asemenea, Ponta consideră că președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a avut o atitudine corectă față de România, în contextul suspendării lui Traian Băsescu.

Premierul a adăugat că declarațiile critice ale liderului Partidului European Socialist au fost interpretate, în USL, ca "un semnal de alarmă pentru o comunicare mai bună".

În urmă cu aproape două săptămâni, mai mulţi lideri cheie ai socialiştilor europeni le-ar fi cerut colegilor lor din conducerea Partidului Socialist European să se delimiteze de problemele politice din România, potrivit unor surse diplomatice.

Astfel, reuniunea socialiștilor europeni nu a mai avut loc la București. Șeful delegației PSD din Parlamentul European, Cătălin Ivan, susţinea, atunci, că decizia social-democraţilor de a muta Congresul PES la Bruxelles este "cea mai bună soluţie", pentru că s-a evitat, astfel, acoperirea evenimentului de "manipulările PDL".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite