Victor Ponta ia distanţă de liberali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul şef al PSD vrea ca social-democraţii să devină adversari serioşi pentru toate partidele de dreapta, inclusiv pentru liberali. Priorităţile echipei lui Victor Ponta sunt deblocarea posturilor în administraţia publică şi promovarea propriului proiect pentru revizuirea Constituţiei.

Proaspăt devenit preşedinte al PSD, Victor Ponta a conturat ieri, după primul Birou Permanent condus de el, direcţiile partidului în perioada următoare. Dacă fostul lider al formaţiunii, Mircea Geoană, se gândea chiar la o alianţă cu PNL pentru alegerile din 2012, Ponta vrea colaborări doar la nevoie.

Mai citiţi şi:

De la Iliescu la Ponta

Ponta despre plecările din PSD: Pe noul drum nu merge toată lumea, doar cei curajoşi

Ponta vrea o presă de stânga care să sprijine PSD-ul

„Vom colabora cu PNL când va fi vorba de păstrarea valorilor democratice, de oprirea abuzurilor unei puteri care devine mult prea puternică. În rest, cu tot respectul pe care îl am pentru unii dintre liderii săi, PNL este un partid de dreapta, vom avea foarte puţine în comun", a declarat noul preşedinte al PSD.

Opoziţie întărită

Ponta a adăugat că PSD trebuie să rămână principalul partid de opoziţie. „Cred că vom fi nişte adversari serioşi, dar foarte puternici, pentru toate partidele de dreapta", a mai spus şeful PSD. Liderul PNL, Crin Antonescu, a afirmat însă că liberalii vor încerca să-i fie parteneri lui Ponta dacă va vrea să reformeze stânga.

Victor Ponta a mai precizat ieri că social-democraţii iau în calcul depunerea unei moţiuni de cenzură pe legea pensiilor, dar şi amendarea altor proiecte impuse de Guvern.

„Vom iniţia un proiect de lege de modificare a Ordonanţei care blochează posturile în administraţia publică. Suntem îngrijoraţi în primul rând de absolvenţi, care nu au unde se angaja, cât şi de cei care au fost înlocuiţi ilegal de Guvern", a mai spus Ponta.

În privinţa revizuirii Constituţiei, acesta le-a cerut social-democraţilor să aibă o poziţie „tranşantă".

„Nu dorim să ne asociem intenţiei PDL de a considera un referendum consultativ ca pe o iniţiativă de revizuire a Constituţiei. Dorim, alături de toate celelalte forţe politice, să declanşăm un proces serios care înseamnă revizuirea Constituţiei, nu doar într-un punct care a fost tema de campanie electorală", a mai spus noul preşedinte al PSD.

Fostul şef al partidului, Mircea Geoană, nu a participat la şedinţa de ieri a conducerii social-democrate.

PDL: PSD şi PNL blochează modificarea Constituţiei

Social-democraţii şi liberalii au făcut front comun ieri în Birourile permanente al Senatului şi Camerei Deputaţilor, votând împotriva propunerii PDL de înfiinţare a comisiei pentru revizuirea Constituţiei.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a declarat că PSD şi PNL creează un precedent "extrem de periculos" pentru că se opun revizuirii Constituţiei, iar PDL va solicita din nou înfiinţarea acestei comisii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite