Victor Ponta: Decizia CCR permite recuperarea parţială a banilor de la primării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a explicat că judecătorii Curţii Constituţionale au declarat constituţională ordonanţa privind recuperarea banilor de la primarii PDL,  iar decizia Curţii interzice doar recuperarea anumitor sume.

Guvernul îşi menţine decizia de a retrage banii primiţi de către primăriile PDL de la Executivul Ungureanu, deoarece jumătate dintre acestea nu înregistrează arierate şi nici nu necesită fonduri de cofinanţare a proiectelor europene, potrivit premierului Victor Ponta.

El a arătat că judecătorii Curţii Constituţionale nu permit recuperarea banilor doar în cazul acelor primării cu datorii la cheltuieli curente şi de capital sau care trebuie să finanţeze proiecte UE.

"Văd că Avocatul Poporului a făcut sesizarea şi nu ştiu dacă este o confuzie între popor şi primarii PDL. Ar trebui să îşi asume această greşeală", a spus Ponta.

Ponta a susţinut că a adoptat un act normativ identic cu unul adoptat guvernul Boc în 2008, care a fost declarat constituţional în urma judecării a nu mai puţin de trei contestaţii.

"Dacă era vorba de guvernul Boc, probabil Curtea era consecventă", a spus Ponta, adăugând că judecătorii nu mai sunt atât de "prietenoaşi" cu noul Cabinet.

„Am aici hârtia oficială a Curţii Constituţionale prin care ordonanţa a fost declarată constituţională", a explicat premierul Victor Ponta.
El a adăugat că prin decizia Curţii se interzice doar recuperarea anumitor sume. „Curtea precizează că nu vor putea fi recuperate sumele deja utilizate şi
nu pot fi retrase sumele de la unităţile care au înregistrat arierate", a explicat Ponta.
Potrivit calculelor făcute de Guvern, pot fi recuperate sumele alocate de Mihai Răzvan Ungureanu pentru 810 primării PDL din 1657.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite