Victor Ponta susţine creşterea salariilor şi scăderea CAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Victor Ponta i-a scris o scrisoare premierului Ungureanu privind mărirea salariilor bugetarilor în reîntregirii acestora. El a explicat, în scrisoare, că această „reîntregire" trebuie să fie însoţită de reducerea contribuţiilor la asigurările sociale (CAS), notează Mediafax.

Într-o scrisoare transmisă, duminică, premierului Ungureanu, Victor Ponta a explicat că dezbaterea din interiorul coaliţiei, conform căreia trebuie să alegi fie mărirea salariilor bugetarilor, fie reducerea CAS, este „periculoasă", mai ales având în vedere că se pot înfăputi amândouă în contextul reducerii evaziunii fiscale şi a corupţiei din administraţie.

„Este profund periculoasă o astfel de abordare, în care se instigă o categorie de populaţie împotriva alteia, în care nu se asumă nicio responsabilitate. Din acest punct de vedere, Guvernul dumneavoastră nu diferă cu nimic faţă de guvernul anterior, care avea exact aceeaşi abordare", scrie Ponta.

Preşedintele PSD a avertizat că, „dacă se majorează acum salariile şi nu se iau celelalte măsuri care înseamnă mai multe locuri de muncă şi venituri suplimentare la buget, în 2013 se va intra în colaps, lipsind sursele de finanţare pentru salarii".

Ponta i-a explicat în scrisoarea deschisă premierului Ungureanu, că USL va susţine creşterea salariilor în cazul în care aceasta se va face înţelept, atât prin stimularea economiei, cât şi prin scăderea CAS. Liderul social-democrat a susţinut că cei care consideră că trebuie fie să mărească salariile bugetarilor, fie să reducă CAS, sunt „demoagogi".

„Singura cale prin care aceste măsuri pot ajuta este dacă mărirea salariilor este însoţită de o stimulare a creşterii economice şi a creării de locuri de muncă, inclusiv prin scăderea CAS. Ca să susţinem şi pensiile, şi plata salariilor, şi plata datoriilor (către FMI), avem nevoie de o economie care să înceapă iar să producă. Şi avem nevoie de cetăţeni care să aibă o putere mai mare de cumpărare", a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite