Ponta: Vom rezolva problemele DNA şi ANI pentru ca cei de la Bruxelles să fie mulţumiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit astăzi cu secretarii de stat din Ministerul Justişiei, în calitate de ministru interimar, pentru a discuta despre probleme acestui minister.

Iată declaraţiile premierului Victor Ponta:

Am avut o întâlnirii cu secretarii de stat care asigură, în fapt, conducerea Ministerului de Justiţie.

Referitor la numirea în funcţie a doamnei Mona Pivniceru, sper ca procedurile să fie îndeplinite pe 20 august, aşa cum a anunţat CSM.

Sunt foarte multe probleme moştenite la Ministerul Justiţiei. La rectificarea bugetară, care va avea loc pe 23 august, Ministerul Justitţiei are nevoie de sprijin.

Avem un buget de investiţii, pentru buna funcţionare a instanţelor, care s-a epuizat în luna mai. Nu este neapărat un reproş la adresa fostului ministru, domnul Predoiu, pentru că banii erau oricum foarte puţini.

Vechiul Guvern nu a avut bani nicodată pentru Craiova şi Iaşi, dar a avut mereu pentru Cluj.

Am discutat să găsim o soluţie juridică pentru taxa de poluare. E clar că trebuie să dăm banii înapoi oamenilor.
Aşa că trebuie să facem în aşa măsură ca judecătorii să nu mai dea termene şi sentinţe, pentru că, oricum, Guvernul va da banii înapoi.

În acel moment, Ministerul Justiţiei are conturile blocate şi are de dat aproape 600 de milioane de euro drepturi câştigate definitiv şi irevocabil de magistraţi.

Am înţeles ce probleme trebuie să rezolvăm pentru ca cei de la Bruxelles să fie mulţumiţi: DNA şi ANI. Vom face aceste două lucruri. Dar justiţia română înseamnă mult mai mult.

Pentru a face o refromă reală trebuie să soluţionăm problemele actuale din justiţie:termenul îndelungat de soluţionare a dosarelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite