Ponta, interimar la Justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a preluat postul de ministru interimar al Justiţiei. Preşedintele interimar Crin Antonescu a semnat decretul de numire în funcţie al acestuia.

Conform unui anunţ al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat astăzi Decretul pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Justiţiei.

Luni seară, premierul Victor Ponta anunţa că Mona Pivniceru, pentru care Consiliul Superior al Magistraturii a respins detaşarea în funcţia de ministru al Justiţiei, i-a transmis că va demisiona din funcţia de membru al CSM, procedurile urmând să fie încheiate în câteva zile.

"Am discutat cu ea şi mi-a spus că este dispusă să demisioneze din funcţia de membru al CSM, că a luat deja această decizie, şi că în zilele următoare va face demersurile necesare. Amânarea depunerii jurământului de ministru este doar de câteva zile", a spus Ponta la Antena 3.

Mona Pivniceru, actual judecător şi membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a fost propusă pentru portofoliul Justiţiei.

Consiliul Superior al Magistraturii a respins însă, în şedinţa de luni, cu unanimitate de voturi, detaşarea în funcţia de ministru a Monei Pivniceru - propusă de premierul Victor Ponta pentru portofoliul Justiţiei.

Pentru a accede în funcţia de ministru, Pivniceru ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de membru al CSM, apoi să revină la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după care să ceară detaşarea la Ministerul Justiţiei, spun surse din magistratură.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite