Ponta, indulgent cu prefectul de Gorj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul şi subprefectul de Gorj, Liviu Andrei şi Marcel Romanescu, ambii promovaţi în funcţii de PDL, vor fi menţinuţi în posturi, a anunţat premierul Victor Ponta.

Premierul se află, astăzi, în prima vizită în teritoriu, la Târgu Jiu, oraş unde a fost ales deputat.

Ponta a fost primit de prefectul judeţului, Liviu Andrei, şi de subprefectul Marcel Romanescu, ambii promovaţi pe posturi de PDL, premierul asigurându-i că nu-i va schimba din funcţie atâta timp cât îşi vor face treaba.

"Domnul prefect rămâne în funcţie şi are de la mine sarcina de a respecta legea şi dispoziţiile ministrului Administraţiei şi Internelor şi de a organiza alegerile exemplar. Nici prefectul, nici celelalte structuri deconcentrate nu trebuie să facă politica USL pentru că ne aflăm noi la guvernare tocmai pentru că am fost nemulţumit şi am considerat anormal atunci cânt au făcut politica altui partid atunci când se afla acesta la guvernare", a declarat Ponta.

Victor Ponta le-a spus directorilor de deconcentrate că nu trebuie să mai facă politică în funcţiile publice pe care le ocupă.

"Gata cu politica în administraţia publică! Vă rog şi vă trasez tuturor aceeaşi sarcină. Indiferent de partidul care v-a pus în funcţie, indiferent de adversitatea pe care o simţiţi faţă de un partid, sarcina este să respectaţi legea şi să fiţi obiectivi în ceea ce faceţi", a spus Ponta.

"Nu voi tolera niciun fel de rămânere la practicile trecute când şefii de deconcentrate răspund la sediul de partid şi se ocupă de campanie electorală pentru un partid sau altul, pentru că viaţa politică e ca la fotbal, transferurile sunt spectaculoase", a adăugat Victor Ponta.

Premierul a mai solicitat ca alegerile din 10 iunie să nu fie influenţate de mita electorală.

"Alegeri corecte! Nimeni nu cumpără voturi, nimeni nu fraudează voturi şi când spun nimeni de nicăieri, nici de la mine din partid, nici de la alte partide. Nimeni", a mai declarat Ponta.

Liviu Andrei este prefectul judeţului Gorj din octombrie 2009, după ce anterior fusese, pentru o jumătate de an, subprefect. În perioada 2005 - 2008, Andrei a fost inspector şcolar general al judeţului, timp în care a fost şi prim-vicepreşedinte al PDL Gorj.

Guvernul a decis în şedinţa de marţi schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite