Ponta mai taie din avântul Marianei Câmpeanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a afirmat astăzi că indexarea punctului de pensie va trebui discutată cu Ministerul Finanţelor şi instituţiile financiare internaţionale înainte ca Guvernul să adopte o decizie în acest sens.

Referitor la propunerea ministrului Muncii ca Legea privind indexarea pensiilor să fie aplicată "chiar de la jumătatea acestui an", premierul a precizat din nou că orice modificare a sistemului fiscal-bugetar trebuie discutată în prealabil cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană.

"Doamna Câmpeanu, ca orice ministru al Muncii şi Protecţiei Sociale, îşi doreşte să facă foarte multe lucruri. Şi eu îmi doresc să le facem, dar orice fel de nouă cheltuială - la reduceri sunt de acord din prima - nu pot aproba decât după ce discutăm cu Ministerul Finanţelor şi cu partenerii internaţionali", a spus Ponta.

Anterior, premierul a cerut miniştrilor, în şedinţa de guvern, ca, în declaraţiile legate de eliminări sau introduceri de taxe, să precizeze că astfel de măsuri vor fi aplicate numai de anul viitor şi doar cu acordul FMI, atenţionând că există adversari politici care pot transmite un mesaj distorsionat în plan extern.

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că va trebui aplicată legea în cazul indexării punctului de pensie, iar Legea pensiilor trebuie schimbată din temelii, pentru ca generaţia de astăzi să nu mai plătească pensii pentru generaţia de ieri, notează Mediafax.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite