Victor Ponta nu este convins că preşedintele îi va da mandat să reprezinte România la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a afirmat cã nu are siguranţa cã preşedintele Traian Bãsescu îi va încredinţa mandatul de a reprezenta România la Summitul extraordinar al Consiliului European care va avea loc în zilele de 22, respectiv 23 noiembrie, la Bruxelles.

Întrebat la România TV dacã este sigur cã preşedintele îi va da mandat, Ponta a rãspuns: "Nu, nu sunt convins".

"Ştiu cã mergeţi pe 13 noiembrie la Bruxelles (la reuniunea Prietenilor coeziunii - n.r.). Dupã ce vã întoarceţi de la Bruxelles, mai avem o discuţie şi stabilim cine merge la summitul de pe 22-23 noiembrie. Am spus: în regulã, ne vedem pe 14", a relatat Ponta discuţia sa cu şeful statului, precizând că, dacă va întâmpina un refuz din partea lui Băsescu, nu se vor bate "pe scara avionului".

"Dacã preşedintele va zice nu, sigur cã nu o sã ne batem pe scara avionului. O sã meargã domnia sa şi sper sã obţinã pentru România cât mai mulţi bani", a mai spus Ponta.

Premierul a confirmat cã va avea o nouã întâlnire cu preşedintele Traian Bãsescu dupã reuniunea "Prietenilor Coeziunii", care va avea loc pe 13 noiembrie la Bruxelles şi a precizat cã atunci se va decide cine va reprezenta România la summitul de la sfârşitul lunii.

Întrebat dacã i-a solicitat lui Traian Băsescu mandatul de reprezentare a României la summitul extraordinar, premierul a rãspuns pozitiv, precizând cã preşedintele a propus ca "decizia şi discuţia finalã" sã aibã loc după 13 noiembrie.

Totodatã, Ponta a exclus posibilitatea ca el şi Traian Băsescu să se prezinte împreună la reuniunea care va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie la Bruxelles, arãtând cã "nu se mai poate aplica aceastã soluţie dupã modificarea Tratatului de la Lisabona" din 2010.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite