Victor Ponta, în turneu la baronii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul social-democrat va începe de joi seria deplasărilor în filialele partidului pentru a convinge liderii locali să-şi dea „binecuvântarea" la încheierea alianţei cu liberalii.

Victor Ponta şi-a acordat o săptămână şi jumătate pentru a pleda cauza alianţei în faţa preşedinţilor de organizaţii. Potrivit unor surse social-democrate, el va lua judeţele la rând în încercarea de a aplana nemulţumirile şi de a obţine acordul din partea liderilor.

Ponta va profita şi de noua rundă de negocieri cu liberalii, care se desfăşoară zilele acestea, pentru a oferi în teritoriu explicaţii clare şi un mesaj ferm privind alianţa cu liberalii.

Unul dintre cele mai spinoase subiecte pe care Ponta trebuie să le abordeze este cel legat de paritatea cerută de liberali în privinţa candidaţilor comuni la alegerile locale.

La fel ca la centru, şi liderii PSD din teritoriu au respins solicitarea PNL, spunând tranşant că ponderea de 50%-50 % între cele două partide nu poate fi acceptată. Ponta ar putea prezenta filialelor varianta PSD care prevede ca 60% din candidaţii comuni să revină partidului, iar PNL 40%.

Înainte de turneul în judeţe, Ponta îşi va asigura însă girul Biroul Permanent al partidului, care se va reuni, cel mai probabil, miercuri. Liderul PSD va prezenta atunci stadiul actual al negocierilor cu liberalii. Alianţă cu PNL ar urma să fie consfinţită de Comitetul Executiv Naţional al PSD (forul de conducere lărgit), programat să aibă loc la sfârşitul lunii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite