Victor Ponta: Decizia CNATDCU este ilegală. Nici vorbă de demisie!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la plecarea de la Bruxelles, că nu va demisiona, fiindcă decizia CNATDCU a fost una "politică și ilegală, luată de apropiații Președintelui ca represalii" pentru participarea sa la Consiliului European.

"Ce s-a anunțat astăzi este o decizie politică și ilegală, luată de apropiații Președintelui ca represalii pentru participarea mea la Consiliul European. Voi dovedi în fața Comisiei de Etică a Ministerului Educației că am respectat toate regulile! Nu renunț la lupta pe care am început-o din cauza acestor atacuri. Nici vorbă de demisie!", a declarat Ponta, informează Biroul de presă al PSD.

Declarația a fost făcută la plecarea de la Bruxelles, la finalul Consiliului European, la întrebările presei străine cu privire la acuzația de plagiat.

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, în şedinţa de vineri, că premierul Victor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat, fiind propusă Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor. Decizia Consiliului a fost luată prin votul celor 13 membri prezenţi din totalul de 21. În urma acestei decizii, CNATDCU a trimis Ministerului Educaţiei propunerea de retragere a titlului de doctor al lui Ponta.

Într-un interviu acordat publicaţiei "El Pais", şeful Guvernului este citat spunând că îşi va asuma responsabilitatea în cazul în care se va dovedi că teza sa de doctorat este un plagiat şi cu siguranţă se "va retrage" şi răspunde afirmativ la întrebarea dacă va demisiona în acest caz.

După decizia Consiliului, Victor Ponta n-a vrut să spună dacă-şi dă demisia, aşa cum promisese acum două zile în faţa jurnaliştilor de la "El Pais".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite