Victor Ponta: Decuplarea României de Bulgaria în Schengen nu se poate realiza

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, duminică seară, că decuplarea României de Bulgaria în procesul de aderare la Schengen este o ”poveste” care nu se poate realiza.

"Aici vorbim de faptul că cel care reprezintă punctul de vedere al Comisiei Europene este preşedintele Barroso, că în ceea ce priveşte spaţiul Schengen sarcina aparţine comisarului Malmstrom, dna Reding nu se ocupă de problema Schengen, se ocupă de alte probleme, de Justiţie. Şi, într-adevăr, tot ceea ce am discutat la nivel şi tehnic şi politic ne arată că România, din punct de vedere tehnic, lucru care era valabil înainte să vină Guvernul actual, este acolo, iar povestea asta cu despărţirea Bulgariei de România este doar o poveste politică, nu se poate realiza", a spus Ponta, la Realitatea TV, întrebat cu privire la recentele afirmaţii ale vicepreşedintelui CE Viviane Reding.

Comisarul european a declarat, sâmbătă, într-un interviu acordat Le Monde, că urmăreşte cu atenţie situaţia politică din România, după ceea ce s-a petrecut în lunile iulie şi august când a avut loc "un fel de puci parlamentar".

La afirmaţiile lui Reding potrivit cărora s-a putut evita "răul cel mai mare", graţie acţiunilor determinate a numeroşi actori, între care Comisia Europeană, Parlamentul European, state europene, dar şi Fondul Monetar Internaţional, Ponta a afirmat: "Habar n-are, în primul rând, nici cum funcţionează Justiţia, nici n-are vreun mandat să vorbească în numele cuiva. Povestea cu FMI e neserioasă, n-a venit FMI să vorbească. (...) Sunt nişte declaraţii politice de un nivel de Dâmboviţa, ca să spun aşa".

Reding: Lucrurile nu sunt perfecte în România, dar măcar nu au mers până la extremă

El a acuzat-o pe Reding că face "declaraţii de week-end", că "vorbeşte după ureche„ despre ceea ce nu cunoaşte şi că este un militant al familiei politice pe care o reprezintă.

Cât priveşte afirmaţiile comisarului potrivit cărora nu ar fi mirată dacă s-ar decide o amânare a aderării României la Schengen, Ponta a afirmat că, din punctul lui de vedere, oricum nu se dorea intrarea ţării noastre.

"Eu cred că oricum nu ne primeau. Nu ne-au primit nici până acum, de altfel. Anul trecut când nu ne-au primit, deşi eram la fel de pregătiţi, nu-l schimbase nimeni pe domnul Băsescu", a spus Ponta, în context.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite