Victor Ponta: "Dacă Traian Băsescu va promulga Legea Pensiilor, vom solicita suspendarea sa din funcţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat, joi, întrâo conferinţă de presă, că va cere Parlamentului suspendarea şefului Statului, dacă se va promulga Legea Pensiilor, "fraudată de Traian Băsescu".

Liderul PSD a susţinut că, dacă Legea Pensiilor va fi adoptată, atunci va declanşa o campanie de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. "În faţa acestor acţiuni PSD nu poate rămâne fără replică, deoarece sunt şase milioane de pensionari fraudaţi de Roberta Anastase sub protecţia preşedintelui Traian Băsescu", a precizat Ponta.

Mai citiţi şi:

Victor Ponta: "Nu am o replică pentru Traian Băsescu, pentru că nu merită"

"Dacă Traian Băsescu va promulga legea pensiilor adoptată prin fraudă de Roberta Anastase la cererea sa personală, voi solicita conducerii PSD, de asemenea colegilor de la PNL, PC, celor de la UDMR şi minorităţilor să fie de acord, vom începe procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui şi vom solicita tuturor grupurilor să voteze", a spus Ponta.

El a argumentat că prin eventuala promulgare a legii pensiilor în forma adoptată de Camera Deputaţilor, considerată "frauduloasă" de PSD, Traian Băsescu ar încălca art. 80 alin (2) din Constituţie.

Prevederea invocată de Ponta precizează că "preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice", iar "în acest scop, preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate".

Ponta a apreciat că există toate temeiurile constituţionale pentru declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a preşedintelui.

"Sunt convins că de data asta populaţia României va vota pentru ca Traian Băsescu, un pericol pentru ţara noastră şi viitorul nostru, să nu mai fie în funcţia pe care în mod fraudulos o ocupă în acest moment. În ziua în care acesta promulgă legea pensiilor adoptată în mod fraudulos, în ziua aceea vom introduce cererea de suspendare din funcţie", a mai afirmat Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite