Victor Ponta: „Beneficiarii Legii Educaţiei trebuie să fie elevii şi studenţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut, în această dimineaţă, o conferinţă de presă în cadrul căreia a vorbit despre Legea Educaţiei.

Ponta a precizat că bătălia politică obişnuită trebuie lăsată deoparte şi această bătălie pentru Legea Educaţiei nu trebuie transformată într-o discuţie pe teme naţionaliste. „Este un moment important în care trebuie să lăsăm deoparte criticile şi bătălia noastră politică obişnuită. Ar fi o greşeală să transformăm bătălia pentru Legea Educaţiei într-o nouă discucţie pe teme naţionaliste, dacă trebuie să dăm mai multe drepturi minorităţilor sau nu“, a declarat Victor Ponta.

În continuare, preşedintele PSD a spus că beneficiarii Legii Educaţiei trebuie să fie elevii şi studenţii, nu politicienii sau rectorii. „Trebuie să adoptăm şi să dezbatem o lege a educaţiei care să nu fie un succes nici pentru guvernul Boc, nici pentru Opoziţie, nici pentru PDL sau PSD, ci să stabilească, pentru următorii 10-15 ani, nişte soluţii asumate de toate forţele politice. Sistemul de educaţie îi are ca beneficiari pe elevi şi pe studenţi, nu pe miniştrii, nu pe rectori, nu pe primari sau pe parlamentari. România va dispărea ca ţară şi ca societate dacă nu înţelege că cele mai importante investiţii trebuiesc făcute în educaţie şi sănătate“, a încheiat Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite