Victor Ponta: Băsescu nu trebuie luat în serios când vorbeşte despre mărirea pensiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victor Ponta a declarat, vineri seara, la un post tv că, în România nu există niciun pensionar care să-l creadă pe Traian Băsescu atunci când vorbeşte despre mărirea pensiilor, ţinând cont de faptul că, în urmă cu doi ani, tot el cerea tăierea pensiilor.

„Un preşedinte când vorbeşte, sigur că ar trebui luat în serios dacă nu-i vorba de preşedintele Băsescu. Cu atât mai puţin ar trebui luat în serios când vorbeşte de pensii, pentru că preşedintele Băsescu, nu alt preşedinte al acestei ţări, în urmă cu doi ani şi jumătate, este cel care, trecând peste atribuţiile Guvernului, a ieşit şi a spus că taie pensii. Credeţi că există un alt pensionar în această ţară, din cei şase milioane, care să-l creadă pe Traian Băsescu atunci când vorbeşte de mărirea pensiilor? Eu cred că cei şase milioane de pensionari realmente se simt jigniţi de acest mod lipsit de un pic de prudenţă şi de jenă faţă de ei", a comentat Ponta la RTV.

Premierul a opinat că, prin declaraţiile din ultimele zile, Băsescu a dovedit că e şeful de campanie al PDL. „Cred că aţi remarcat că m-am ferit să comentez foarte mult ieşirile domnului preşedinte Băsescu. Astă seară, domnia sa a preferat să aibă un discurs de campanie electorală. Este şeful campaniei electorale pentru PDL şi probabil că este foarte nemulţumit de prestaţia dlui Blaga, a dlui Ungureanu, a dlui Pavelescu şi atunci conduce el campania electorală împotriva USL", a punctat Victor Ponta.

Preşedintele Băsescu a susţinut, vineri, o conferinţă în care a precizat că, înainte de orice planuri privind economia, ar trebui indexate pensiile. „Eu cred că marea prioritate pentru la anul este să menţinem stabilitatea fiscală şi să facem pasul următor în aplicarea Legii pensiilor, adică indexarea, pentru că e scrisă în mult-hulita lege, plecând de la Legea pensiilor, plecând de la realitatea că de trei ani, pensiile nu au mai fost indexate, cred că ar trebui analizată posibilitatea indexării pensiilor, înainte de a vorbi de toate procesele de reduceri şi nu ştiu ce, de fiscalitate".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite