Victor Ponta: ”Traian Băsescu este un om pe final de carieră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele PSD Victor Ponta nu pierde nicio ocazie de a ataca reprezentanții PDL și pe președintele, Traian Băsescu. Invitat la emisiunea "Sinteza zilei", Victor Ponta a criticat dur modul defectuos de conducere al lui Traian Băsescu și deciziile pe care le ia acesta.

Unul dintre subiectele deranjante este faptul că PDL-ul numește reprezentanți în toate instituțiile publice pentru a ascunde anumite ilegalități.

"Ceea ce putem noi să facem e să spunem de 1000 de ori oamenilor de ce fac acest lucru, fiindcă nimeni nu înțelege de ce își angajează oameni la CNA- ca să-l amendeze pe Gâdea. Nu înțelege lumea de ce își numesc oameni la Curtea de conturi- pentru ca banii furați de ei prin contracte să nu mai fie descoperiți. Trebuie să explicăm oamenilor de ce, și pentru ca pe viitor nici un alt partid să nu poată să comită aceleași abuzuri", a precizat Victor Ponta.

Întrebat dacă opoziția poate face ceva pentru a împiedica aceste numiri. Victor Ponta a declarat că sunt în minoritate în Parlament și că n-au avut niciodată vreo șansă de câștig.

Un exemplu în acest sens este momentul alegerilor de la Curtea Constituțională când și-au pus judecătorii lor, reluând votul.
"Ne-au dovedit că la vot chiar și când câștigăm, ei revin și reiau votul", a spus Ponta.
El le-a transmis un mesaj membriilor PDL, fiind foarte încrezător în șansele viitoare ale USL-ului
"Vă dați și vă împărțiți degeaba funcții, până în noiembrie, după aceea nu puteți râmâne în aceleași funcții. Toate funcțiile politice trebuie să înceteze. S-a ajuns să nu mai poți fi șef dacă nu ești de la PDL".

Pe 7 aprilie vor avea loc, în București, trei congrese, congresul Partidului Conservator, al Partidului Național Liberal și al Partidului Social Democrat, în care se vor decide următoarele: ca vor participa la alegeri în formula USL, că vor avea un candidat comun pentru funcția de prim-ministru și pentru funcția de Președinte și că pun la nivel de prevedere faptul că nici unul dintre cele trei partide nu va colabora nici cu Traian Băsescu, nici cu PDL.

"Eu sunt convins că acest lucru va funcționa , pentru că nici alte formațiuni politice nu vor să mai meargă cu Traian Băsescu la distrugere. Traian Băsescu este un om pe final de carieră, eu vorbesc foarte puțin despre el pentru că ceea ce trebuie să spun eu este ce vom face după epoca Băsescu și mai ales cum vom repara lucrurile rele făcute de Traian Băsescu", a mai spus Victor Ponta.

"USL în această formulă vom fi capabil nu doar să câștigăm alegerile ci să guvernăm împreună, pentru că eu cred că România în acest moment este obosită și distrusă de atâta ceartă. Eu vreau să avem un govern al USL-ului în care lucrurile să fie stabilite în Parlament, nu să fiu șantajat în fiecare zi sau să ai un Președinte care să-ți pună bețe în roate tot timpul."

Victor Ponta a ținut să precizeze și care este poziția lor în legătură cu creșterile salariale.

"Noi vom veni în Parlament să votăm un proiect de lege, dacă Guvernul va trimite un astfel de proiect de lege, prin care oamenilor li se va restitui măcar parțial ceea ce Traian Băsescu le-a tăiat în 2010".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite