Victor Ponta: „Nici nu-i urăsc, nici nu-i iubesc pe liberali”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Victor Ponta le-cerut, ieri, pesediştilor adunaţi să aleagă conducerea filialei Ilfov, să ia cât mai puţin în calcul o colaborare cu liberalii în perspectiva viitoarelor alegeri.

Să încercăm să guvernăm singuri”, a fost solicitarea liderului social-democrat, care a ameninţat voalat că ca demisiona din funcţie dacă nu va găsi sprijin în partid pentru acest obiectiv. „Nici nu-i urăsc pe liberali, nici nu-i iubesc. Dar cred că mă pot baza doar pe PSD”, i-a lămurit el pe cei prezenţi, smulgând aplauze. Apoi a lansat o nouă ironie în direcţia PNL, spunând:  „Când noi vom fi la guvernare, ei vor fi Opoziţia noastră cea mai dură”.

Învăţămintele lui Ponta către membrii de partid în privinţa liberalilor nu s-au oprit însă aici. El le-a recomandat social-democraţilor să negocieze cât mai puţin şi le-a adus ca argument propria sa experienţă. „Cele mai rele experienţe din cariera mea politică au fost cele legate de negocieri”, s-a confesat Ponta.

După ce a epuizat strategia referitoare la colegii de Opoziţie, Ponta a trecut la problemele din ograda proprie. El i-a ameninţat pe pesedişti că, după Congresul din toamnă, va instaura o disciplină de fier în partid. „După 16 octombrie nu va mai exista nicio discuţie internă în organizaţiile noastre”, a avertizat şeful PSD, cerând ca toată suflarea din partid să renunţe la dispute şi să se mobilizeze pentru câştigarea alegerilor. Ponta a anunţat că anul viitor urmează să fie stabiliţi atât candidaţii pentru Consiliile Judeţene precum şi candidaţii pentru primării şi cei pentru Camera Deputaţilor şi Senat. „Nimeni nu va candida pentru un loc în Parlament decât dacă va pune osul la muncă şi va reuşi să aleagă cât mai mulţi primari, care să-l susţină  apoi la rândul lor”, a atras atenţia liderul social-democrat.

La Congresul anunţat pentru 16 octombrie, Victor Ponta vizează modificări de substanţă ale statutului partidului, astfel încât noua variantă să corespundă  unui partid care „se pregăteşte de guvernare”. Lupta pe care taberele din partid o vor duce pentru impunerea anumitor prevederi în statut se anunţă acerbă, mai ales că, potrivit unor surse social-democrate, în noul document  ar putea fi introdusă înfiinţarea unei noi funcţii de conducere, cel mai probabil de  prim-vicepreşedinte, şi dispariţia altor funcţii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite