Victor Ponta va cere, pe 7 aprilie, votul pentru a candida la funcţia de premier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta
Victor Ponta

Preşedintele PSD Victor Ponta va cere, pe 7 aprilie, votul partidului pentru a candida la funcţia de premier din partea USL. Ponta va cere şi validarea candidaturii liderului liberal Crin Antonescu la prezidenţiale, informează Agerpres.

Voturile pentru aprobarea candidaturilor pentru funcţiile de premier, respectiv preşedinte vor fi date, mai întâi la nivel de partid, apoi la nivel de Uniune, într-un congres care va avea loc pe 7 aprilie.

Liderul social-democrat a explicat că există varianta şi a unei alte candidaturi din partea PSD.

„Eu nu am pus o astfel de condiţie, şi nici Crin Antonescu. De principiu, primul ministru va fi dat de PSD, iar eu sunt liderul acestui partid, sunt în pole position", a spus Ponta.

Preşedintele PSD a subliniat că dacă USL va avea majoritate absolută la alegeri, premierul va fi desemnat de conducerea Uniunii.

„Dacă USL are majoritate absolută, premierul va fi de la USL. Dacă USL nu are majoritate, dacă are 49 la sută din mandate, asta înseamnă ca Ungureanu vrea să fie premierul lui Dan Diaconescu, premierul lui Vadim Tudor, al lui Gheorghe Flutur, al lui Gheorghe Falcă şi al Robertei Anastase", a susţinut Ponta.

Liderul PSD a reafirmat că nu există probleme cu candidaţii USL, aceştia urmând să fie comuni la Consiliile Judeţele şi primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ. Candidaţii USL nu au fost aleşi pe criteriul parităţii, ci pe baza rezultatelor la alegerile din 2008 şi a cotelor de popularitate din sondaje.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite