Ponta: Votul uninominal pur propus de USL este o soluţie de avarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta, a declarat, astăzi, că sistemul votului uninominal pur propus de USL nu este o refomră a legii electorale, ci doar o modificare adusă sistemului electoral.

„Eu nu văd o reformă a sistemului electoral. Este o situaţie de avarie care ţine cont de contextul politic actual", a declarat Ponta la conferinţa "Votul este totul? Reforma electorală între recomandările internaţionale şi imperativul politic", organizată de Coaliţia 2012 pentru Alegeri Corecte.

Premierul a precizat că o redesenare a colegiilor electorale nu va avea loc iar pragul electoral de 5% va fi desfiinţat.

"Un candidat independent nu poate să aibă o altă cerinţă faţă de partidele politice, în condiţiile în care acesta a ieşit câştigător în colegiul său", a arătat Ponta.

Moderatorul dezbaterii, preşedintele ProDemocraţia, Cristian Pârvulescu, a declarat, că sistemul electoral majoritar într-un singur tur, propus de USL, reprezintă o încălcare gravă a dreptului de reprezentare şi ar putea ridica probleme de constituţionalitate. El a arătat că o astfel de reglementare nu ar respecta prevederile constituţionale care stabilesc că Parlamentul este organul reprezentativ al poporului şi că votul este egal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite