Ponta: Necolaborarea cu Băsescu va avea valoare statutară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președintele PSD, Victor Ponta
Președintele PSD, Victor Ponta

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, astăzi, că la Congresul PSD se va adopta o rezoluţie care "prevede categoric că PSD nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL".

"Este o rezoluţie care va fi adoptată de către Congresul PSD, eu vorbesc în numele PSD, dar vor fi şi în Congresele PNL şi PC. Una dintre cele trei rezoluţii prevede categoric că PSD, vorbesc în numele partidului pe care-l conduc, nu va colabora cu Traian Băsescu şi cu PDL. Fiind votată de către Congres, are valoare statutară, pentru că numai Congresul poate să schimbe. Dacă-l va schimba vreodată, eu nu cred", a precizat Ponta.

Victor Ponta a mai adăugat că o altă rezoluţie care va fi adoptată, se referă la participarea în alegeri sub forma USL, atât la alegerile locale cât şi la cele parlamentare şi prezidenţiale.

"Este o rezoluţie precedentă în sens logic celei prin care desemnăm un candidat la funcţia de preşedinte şi un candidat prim-ministru. Dacă n-am fi stabilit că mergem împreună nu-şi avea sensul o asemenea desemnare", a conchis Victor Ponta.

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu a declarat, că rezoluţia pe care o va adopta PSD la Congres privind interdicţia de a colabora cu PDL reprezintă o "delimitare de acest partid".

"Este o poziţie politică, o delimitare de acest partid. Pentru că toată această guvernare a acestei grupări a dus la o situaţie inedită în toată istoria noastră de 22 de ani", a spus Iliescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite