Ce condiţii trebuie să îndeplinească maşina pe care o vrea Ponta de la SPP. Preţul ei nu e pentru toate buzunarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, miercuri, după prima şedinţă informală cu membrii propuşi ai Cabinetului său, că a solicitat SPP o maşină hibrid, care să polueze cât mai puţin, pentru a se deplasa după ce va fi votat premier de către Parlament.

Toyota Prius, modelul pe care Ponta îl deţine în particular, costă pe piaţa din România în jur de 26.000 de euro.

"Am solicitat celor de la SPP, că nu vreau să merg - pentru că e vorba aici de un mesaj, nu e o chestie de ipocrizie, e un mesaj pe care vreau să-l dau pentru toată lumea - nu aş vrea să merg cu una din maşinile consacrate, cunoscute, altfel foarte frumoase şi că îmi doresc să existe o maşină de acelaşi tip funcţional, hibrid, care să polueze cât mai puţin", a spus Ponta.

Premierul desemnat şi-a manifestat speranţa ca solicitarea sa să se rezolve, el arătând că va renunţa la maşina sa hibrid, o Toyota Prius.

"Aştept votul Parlamentului şi de marţi sper să merg tot cu o maşină hibrid, pentru că, dincolo de mesajul pe care îl dau, eu am vorbit foarte serios, va exista o decizie a Guvernului prin care nicio instuţie publică nu va mai putea achiziţiona decât maşini şi autovehicule care protejează mediul. E un lucru care se întâmplă deja în ţările civilizate şi la noi - v-o spune cineva cunoscător şi împătimit de asta - la noi cât mai mult cilindri, cai putere, după care nu putem să respirăm în oraşe", a adăugat Ponta.

El a spus că va vorbi şi cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, pentru a avea un program comun pe mediu. El a spus că trebuie să existe un program comun între Guvern şi administraţia locală a Bucureştiului pentru că instituţiile publice poluează foarte mult Capitala.

Întrebat dacă va fi văzut pe bicicletă, premierul desemnat a răspuns: "Vreţi să-mi rup iar un deget sau altceva?".

PSD a achiziţionat în 2011, prin contract de leasing, un autoturism Toyota Prius, cu motor hibrid, cu care Victor Ponta a circulat.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite