Premierul Ponta îl acuză pe Funeriu că s-ar afla în spatele acuzaţiilor de plagiat ce i s-au adus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta susţine că "sursa anonimă" din spatele acuzaţiilor de plagiat la adresa sa este fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu. Acesta ar fi furnizat materialele revistei "Nature" care a scris că teza de doctorat a primului-ministru conţine pasaje plagiate.

Întrebat dacă crede că preşedintele Traian Băsescu s-ar afla în spatele acuzaţiilor, Ponta a spus că este "mintea copiiilor".

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte Institutul Cultural Român, Ponta a declarat că toţi românii trebuie să ştie cum sunt cheltuiţi acei bani, care nu sunt ai preşedintelui.

Luni seara, premierul acuzase Preşedinţia de "lipsă totală" de transparenţă legat de cheltuirea fondurilor publice la nivelul Institutului Cultural Român (ICR), arătând că nu este normal ca instituţia să fie controlată de un singur om şi ca bugetul Preşedinţiei să fie completat "din alte surse" necontrolate.
"Este o lipsă de transparenţă totală şi nimeni din această ţară nu mă va convinge că este mai democratic să laşi o instituţie cu bani publici să fie condusă de un singur om decât să fie controlată de o instituşie cum este Senatul, unde sunt toate forţele politice. Îmi pare rău, dar cred că, de fapt, totul este un război politic, nu are nicio legătură cu cultura atât timp cât nimeni nu a luat niciun leu şi nimeni nu a schimbat pe nimeni de acolo. Dar dacă trebuie lăsaţi bani pentru preşedintele ţării, Preşedinţia are propriul buget şi nu putem completa bugetul Preşedinţiei din alte surse pe care nu le controlăm niciodată. Cât timp sunt bani publici, toţi avem obligaţia să răspundem şi să prezentăm publicului cum se folosesc aceşti bani. Cine se supără că îl întrebăm cum se cheltuiesc banii publici înseamnă că are ceva de ascuns", a spus Ponta.

El a susţinut că liderii grupurilor parlamentare PSD-PNL nu intenţionează să îl schimbe pe Horia Roman Patapievici de la conducerea Institutului Cultural Român, ci să asigure transparenţă în cheltuirea banilor publici, iar "agitaţia" creată pe această temă relevă că cineva are ceva de ascuns.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite