UPDATE Victor Ponta a mai obţinut două voturi în plus în afara celor necesare pentru trecerea moţiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a susţinut o conferinţă de presă, marţi, la sediul central al PSD. Urmăriţi pe adevărul.ro principalele declaraţii ale liderului PSD şi ale secretarului general al partidului, Liviu Dragnea.

UPDATE PSD a mai câştigat votanţi. Senatorul UNPR Liviu Câmpeanu, deputatul UNPR Nicolae Stan şi deputaţii independenţi Tudor Ciuhodaru, Ioan Munteanu şi Călin Potor au anunţat că vor vota moţiunea de cenzură, transmite Antena 3.

UPDATE: La câteva ore după conferinţa de presă, Ponta a anunţat că a mai câştigat un parlamentar. Liviu Câmpanu, vicepreşedintele UNPR părăseşte partidul şi votează, şi el, moţiunea de cenzură

Ce a declarat Victor Ponta:

* Referitor la fraudarea votului pe Legii Pensiilor

Urmatoarele 24 de ore sunt esentiale pentru viitorul Romaniei. Am luat act de recunoasterea publica din partea lui Traian Basescu a fraudei comise de Roberta Anastase. De o luna si ceva, de cand am depus plangerea penala, pana astazi, nu s-a efectuat niciun act care sa faca dreptate. Daca aceste declaratii au un sambure de adevar, justitia trebuie sa ia masuri si sa aplice sanctiunile care se cuvin. Toti parlamentarii PSD vor merge, de luni, la Parchetul General si vor sta acolo pana se va rezolva aceasta problema.

* Despre moţiunea de cenzură

Am continuat discutiile pentru a continua motiune de cenzura. Ne mai lipsesc patru voturi pentru a trece motiunea de cenzura.

Avem informatii ca unii membri PDL nu vor respecta "ordinul oaia". Nu toata lumea accepta acest statut, de oaie bine hranita. Speram ca pana maine presiunea publica, a familiilor, a obrazului si a demnitatii sa aduca si aceste patru voturi. Daca Romania nu da un semnal maine, ramanem cu Boc, Anastase, Udrea, etc.

Li s-a oferit bani si functii ca sa nu voteze maine motiunea.

Nu vreau sa dau numele celor care au spus ca vor vota motiunea.

Ce guvern sta la putere avand zero voturi pentru el? Un guvern cu sustinere zero este un guvern zero.

Liderul PSD a precizat ca va avea o italnire cu cei de le UDMR marti dupa-amiaza.

Cei care vor vota motiunea de cenzura sunt partenerii nostri. Cei care ne cer lucruri pe care nu le putem oferi...care ne cer functii de ministru...ca sa fii ministru trebuie sa ai si un pic de onoare.

N-am niciun fel de dubiu ca toti cei de la noi vor vota motiunea de cenzura. Doar Victor Surdu, care este pe masa de operatie, nu vine la vot.

* Legat de negocierile cu PNL

În privinţa informatiilor difuzate de mass-media potrivita carora presedintele PSD nu a reusit sa se inteleaga cu liderul PNL, Crin Antonescu, in cadrul negocierilor care au avut loc ieri, Ponta e declarat:

Ne-am inteles cu cei de la PNL. Sigur, presa a preferat sa spuna ca nu ne-am inteles.

Declaratiile lui Liviu Dragnea:

Ieri, un patron de mare firma de transport a fost chemat la DNA.

Referitor la un plan al PDL de a infiltra instigatori pentru a provoca violente in randul protestatarilor, facem apel la acestia sa nu raspunda la nicun fel de provocare. Nicio actiune de intimidare a populatiei de a participa la proteste nu va ramane nepedepsita.

Dragnea a acuzat ARR (Autoritatea Rutieră Română) că face "presiuni incredibile" la adresa transportatorilor care intenţionează să se implice în deplasarea oamenilor în Bucureşti, la marşul organizat de sindicate şi sprijinit de PSD.

Toţi transportatorii implicaţi în facilitarea transportului românilor care vor să vină la miting sunt presaţi de câteva zile de Autoritatea Rutieră. Îi cer doamnei Anca Boagiu, încă mai am speranţe că această doamnă este aşa cum o ştiam eu înainte şi nu se mânjeşte cu aşa ceva, să solicite Autorităţii Rutiere Române să înceteze aceste presiuni. Un regim care foloseşte şantajul şi presiunea este un regim al terorii, a declarat Liviu Dragnea.

Liderul social-democrat a declarat, luni, că PSD şi PNL au ieşit din impasul în care se aflau legat de numirea unui premier de criză în urma întâlnirii cu reprezentanţii minorităţilor, despre care a spus că sunt mai detaşaţi de pasiunea politică a sa sau a liderului PNL Crin Antonescu.

Ne-am înţeles. Am discutat cu domnul Crin Antonescu puţin mai devreme (la telefon, n.r) când am ieşit din sală şi toţi suntem de acord că miercuri seara decizia privind numirea unui premier al guvernului de criză, nu va aparţine doar PSD, ci PSD, PNL PC, UDMR şi minorităţi, a spus Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite