Victor Ponta: Nu vreau să desfiinţăm nicio instituţie a statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a respins, joi seară, în mod categoric, informaţiile potrivit cărora Uniunea Social Liberală ar fi încheiat cu Consiliul Naţional al Societăţii Civile (CNSC) un protocol care prevede desfiinţarea unor instituţii publice ale statului, precum Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de Integritate sau Curtea Constituţională.

Şeful Executivului a declarat, într-o emisiune la Antena 3, că declaraţiile făcute de liderii democrat-liberali pe această temă sunt "o nouă minciună de campanie".

El a precizat că a avut cu liderii CNSC discuţii pe tema soluţionării unor revendicări avansate în timpul protestelor de la începutul anului, însă aceste discuţii nu au privit desfiinţarea unor instituţii publice, relatează Agerpres.

"Am semnat un acord de principiu în care am spus că vrem să discutăm cu ei unele revendicări pe care le au. Unele dintre revendicări sunt bune şi sunt corecte. Altele sunt pur şi simplu imposibile, ca să nu le numesc altfel (...) Doamne fereşte! Nu vreau să desfiinţăm nicio instituţie a statului. Îmi doresc ca aceste instituţii să funcţioneze pentru societate şi nu pentru Traian Băsescu", a afirmat Ponta.

Primul-ministru consideră că Direcţia Naţională Anticorupţie, Agenţia Naţională de Integritate sau Curtea Constituţională sunt instituţii constituţionale care trebuie să funcţioneze în România.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite