Victor Ponta, în atenţia DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Naţională Anticorupţie a fost sesizată de inspectorii ANAF în privinţa sponsorizărilor ilegale primite de preşedintele PSD Victor Ponta.

Solicitarea ar avea legătură cu scandalul Rovinari-Turceni, complexe care ar fi încheiat contracte de consultanţă de 7,7 milioane de lei cu firma de avocatură a lui Dan Şova, la intervenţia lui Victor Ponta, potrivit Realitatea TV.ANAF a sesizat DNA şi în privinţa senatorului PSD Dan Şova.

Ponta a fost implicat în acest scandal prin asocierea cu cabinetul de avocatură al lui Şova. Din banii încasaţi de casa de avocatură ,,Şova&Asociaţii" de la complexurile energetice Turceni şi Rovinari, o suma de 180.000 de lei a fost transferată în contul lui Ponta, iar preşedintele PSD a mai fost sponsorizat cu o maşină, de către firma senatorului Şova.

Surse din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) susţin că sponsorizarea ar fi fost acordată, prin contract, echipajului de raliu format din pilotul Edwin Keleti şi copilotul Victor Ponta, în perioada 2007-2008. Adică, în perioada în care casa de avocatură a lui Dan Şova, prietenul şi colegul de partid al deputatului de Gorj Victor Ponta, a încheiat şi derulat contractele cu CE Turceni şi CE Rovinari. De altfel, în acea perioadă, Victor Ponta a fost cooptat ca senior partner la Societatea Civilă de Avocaţi „Şova&Asociaţii", de la care a primit, tot printr-un contract de sponsorizare, o maşină de raliu Mitsubishi Lancer Evolution, evaluată la 50.000 de euro.  Spre deosebire de sponsorizarea auto, care se regăseşte în declaraţiile de avere din 2008 şi 2009 ale actualului lider PSD, sponsorizarea în bani (42.000 de euro) nu apare în documentele completate şi depuse de acesta.

Vom reveni cu amănunte

Citiţi şi alte dezvăluiri despre acest caz, publicate în Adevărul:

Dan Şova, drept la replică mincinos

Dan Şova, un altfel de băiat deştept  al energiei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite