Victor Ponta îl acuză pe Ungureanu de conspirație împotriva intereselor țării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Președintele PSD, Victor Ponta
Președintele PSD, Victor Ponta

Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat că mandatul Guvernului Ungureanu nu are legătură cu interesele României sau cu interesele arcului guvernamental, ci cu interse externe țării, legate de înstrăinarea resurselor patrimoniului național.

Ponta a spus, într-o conferință de presă, că există o acțiune „tot mai accentuată a Guvernului Ungureanu de înstrăinare din patrimoniul național a resurselor naturale și energetice".

Liderul social-democrat l-a acuzat pe Ungureanu de conspirație împotriva intereselor țării, explicând că „în această săptămână, au avut loc trei acțiuni consecutive, făcute în mod conspirativ, care se practică dacă ești șeful unui serviciu de informații".

Ponta acuză că vânzarea cu 37 de milioane de euro a pachetului de acțiuni Transelectrica, în condițiile în care 50 de milioane de euro sunt investiți doar pentru modernizarea unei singure stații de transformare, vânzarea rezervei naționale de cupru, una dintre cele mai mari din Europa, pentru o sumă simbolică de 200 de milioane de euro către o companie a cărei origine este necunoscută sunt dovezi clare că premierul Ungureanu nu este loial intereselor țării.

„Urmează în mod sigur, pentru că probabil că acesta este mandatul Guvernului Ungureanu, vânzarea Hidroelectrica, Transgaz, Romgaz, Tarom, SNCFR, ce ne-a mai rămas de vândut", a spus Ponta.

„Mandatul guvernului Ungureanu este un mandat care nu are legătură nici cu interesele României, şi, se pare, nici cu interesele de partid ale PDL, UNPR, UDMR, ci are legătură cu interese externe României, şi care trebuie să se finalizeze în noiembrie, prin transferul a ceea ce a mai rămas din resursele naturale ale României în mâini necunoscute pentru publicul larg", a conchis Victor Ponta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite