Victor Ponta: USL nu merge în Parlament, vom sesiza CC în privinţa comisiilor fără cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, astăzi, că parlamentarii USL nu vor participa la procedurile de învestire a noului Guvern, dar că va explica, mâine, în Parlament, argumentele pentru care Opoziţia a luat această decizie.

Ponta a adăugat că vor sesiza Curtea Constituţională în cazul acelor comisii care au validat miniştrii din cabinetul Ungureanu fără cvorum. „Din punct de vedere legal, avizul comisiilor este consultativ, dar este necesar pentru a veni în plen cu membrii Guvernului. Eu mă aştept ca Guvernul să vină şi fără respectarea acestei proceduri", a explicat Ponta.

De asemenea, în cazul în care Guvernul va fi validat, mâine, de Parlament, Ponta a explicat că va cere noului ministru de Interne declararea stării de ugenţă şi suplimentarea fondurilor pentru zonele afectate de zăpadă. „Este mai importantă starea oamenilor, decât audierea sau învestirea unui ministru", a explicat Ponta.

În ceea ce priveşte alegerile locale, liderul USL a precizat că „USL va avea liste comune pentru primării şi consilii judeţene", explicând că acesta este „un exemplu de unitate". Ponta a adăugat, că, în cazul în care vor exista conflicte la nivel de filiale, ele vor fi mediate de la centru, respectiv de liderii Uniunii.

Ponta şi-a exprimat susţinerea totală pentru primarul Sorin Oprescu, arătând în acelaşi timp că Bucureştiul a exprimat vehement că nu vrea să voteze PDL şi, prin urmare, este obligaţia USL de a participa la alegeri cu oameni competenţi, care să reprezinte opţiuni reale. „Este o obligaţie să avem susţinerea Bucureştiului, care a arătat foarte clar că nu vrea cu PDL".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite