Victor Ponta: "Am promis să reducem TVA-ul la alimente şi construcţii"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Social Liberală, prin vocea lui Victor Ponta, susţine că TVA-ul la alimente şi pentru construcţii va fi redus dacă vor ajunge la putere.

"În programul economic am spus clar că nu doar promitem să reducem TVA la alimente şi construcţii. Sectorul construcţiilor s-a blocat. În sectorul agricol suntem singura ţară în afară de Danemarca cu un TVA nediferenţiat. Dacă duci la 5% la producţia agricolă ai şi o scădere de preţ. Această idee a fost propusă şi guvernului Boc la întâlnirea cu FMI. Aici nu e vorba de corupţie, ci de prostie. N-au adus bani şi au adus inflaţia la 8%. Oamenii de afaceri au spus să facem TVA, cota, cât vreţi voi, dar nu mai schimbaţi de şase ori. Anul trecut, guvernul a scos Codul fiscal de şase ori. E o chestie atât de neserioasă. În România au fost bani mai puţini şi inflaţie mai mare", a declarat Victor Ponta, liderul PSD, în emisiunea "DA sau NU" de la Realitatea Tv.

" În momentul în care Boc a anuntat creşterea TVA, şi noi şi PSD, PC am strigat şi ni s-a spus că nu ştim ce vorbim. Un efect pozitiv nu s-a produs. Dar efectele negative sunt din plin. Nimeni nu răspunde. Pentru aşa ceva, un guvern îşi dă demisia", a declarat Crin Antonescu, liderul PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite