Victor Ponta se va întâlni cu Jose Manuel Barroso

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe lângă şedinţa săptămânală de Guvern, agenda de lucru a prim-ministrului Victor Ponta mai cuprinde miercuri şi două întâlniri importante.

Astfel, de la ora 14.30, Ponta va avea o întrevedere cu omologul său moldovean Vlad Filat, iar de la ora 16.45 se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso. Cu acesta din urmă, Ponta va discuta despre fondurile europene şi despre despre bugetul UE 2014 – 2020.

„Sigur, eu nu am vrut să insist în ceea ce priveşte partea de întâlniri pentru că ştiu că cei mai mulţi dintre prim-miniştri vor veni, vor sta foarte puţin şi apoi pleacă, aşa încât, evident, orice cerere aş fi avut aş fi răspuns pozitiv. Nu am insistat eu ca să nu creez probleme de program. Mă întâlnesc cu preşedintele Comisiei Europene, cu domnul Barroso, mâine, imediat ce domnia sa soseşte în România“, a precizat Ponta.

Referitor la o eventuală întâlnire cu Angela Merkel, Ponta a precizat că nu a solicitat o întrevedere cu cancelarul german, deoarece a înţeles că aceasta are un program foarte strâns.

„În acelaşi timp însă nu pot să spun altceva decât că îmi doresc ca relaţiile politice dintre România şi Germania, Germania este principalul investitor în România şi principalul nostru partener comercial, să fie foarte bune în viitor", a mai afirmat liderul social-democrat.

Miercuri şi joi, are loc la Bucureşti congresul Partidului Popular European, la care participă principalii lideri europeni printre care: preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, preşedintele PPE, Wilfried Martens, preşedintele Traian Băsescu, cancelarul german Angela Merkel, preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, şi liderul grupului PPE din Parlamentul European, Joseph Daul.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite